Saltar apartados
  • UA
  • veu.ua.es
  • LA XI SETMANA DE LA GUITARRA DE PETRER CONT..AVID RUSSELL, GUANYADOR D'UN GRAMMY EN 2005

LA XI SETMANA DE LA GUITARRA DE PETRER CONTARÀ AMB L'ACTUACIÓ DE DAVID RUSSELL, GUANYADOR D'UN GRAMMY EN 2005


Ahir, 6 de juliol, a les 11 hores, en la Seu Universitària Ciutat d'Alacant, es va presentar en roda de premsa la XI Setmana de la Guitarra de Petrer i el V Concurs Internacional José Tomás-Vila de Petrer, organitzats per l'Associació de Guitarra Clàssica PIMA, regidories de Cultura i Joventut de l'Ajuntament de Petrer, amb la col·laboració del Vicerectorat d'Extensió Universitària de la Universitat d'Alacant i FNAC. A la roda de premsa van assistir la directora del Secretariat d'Extensió Universitària de la UA, Josefina Bueno; el regidor de Cultura Ajuntament Petrer, Vicent Brotons; el director artístic del Festival, José Payá López, i la responsable comunicació de la FNAC, Cande Sánchez.

La XI Setmana de la Guitarra de Petrer, que es desenvoluparà del 10 al 22 de juliol, contarà amb tretze concerts de grans guitarristas entre els quals es troba David Russell, guanyador d'un Grammy en 2005 pel seu CD Aire latino en la categoria de millor solista instrumental en música clàssica. Russell és mundialment reconegut pel seu magnífic mestratge musical i la seua habilitat artística. Russell actuarà el dissabte 15 de juliol, a les 21 hores, en el Teatre Cervantes, durant el Concert Extraordinari de la Gal·la de Lliurament de Premis del Concurs Internacional José Tomás-Vila de Petrer. Segons explica el director artístico del festival, José Payá, el festival destaca per la seua gran qualitat, ja que els músicos "són figures reconegudes mundialment i són els principals mestres dels conservatoris d'Europa i Espanya".

Concerts, cursos i concurs José Tomás

Per al regidor de Cultura de l'Ajuntament de Petrer, Vicente Brotons, el festival es basa en tres aspectes fonamentals "el concurs José Tomás, els cursos i seminaris i el cicle de concerts". El regidor destaca "la gran qualitat musical del festival, que ha adquirit un gran prestigi internacional", i quant a les novetats senyala el concert inaugural, un concert d'homenatge a dos mestres de la música a Petrer, Samuel Beneit i el director Bartolomé Maestre, part de la història musical de la localitat alacantina.

En el marc del festival es lliuren els premis del V Concurs Internacional José Tomás-Vila de Petrer, els guardons del qual consisteixen no únicament en premis económicos sinó en la promoción dels guanyadors mitjançant concerts. A partir de setembre-octubre, segons explica Josefina Bueno, la col·laboració de la UA amb el festival es plasmarà en "donar a conèixer als guitarristas d'aquest important esdeveniment musical de la província integrant les actuacions en les programacions culturals que es desenvolupen en les seus universitàries i que començaràn a elaborar-se a partir de l'inici del pròxim curs".

Així mateix, la col·laboració de la FNAC, segons conta Cande Sánchez, es basa que "s'ha aconseguit que, des de la Dirección de Producte de Madrid, s'establisca un punt de venda i d'escolta per al CD del festival, que es vendrà de forma permanent en el centre comercial".

Concert inaugural

El 10 de juliol, el festival serà inaugurat amb el concert d'una de les principals promeses de la guitarra, el noruec Anders Clemens, guardonat en els principales concursos internacionals. El guitarrista interpretarà el Concert de Aranjuez del mestre Rodrigo, al costat de l'Orquestra Sinfònica del Teatre Chapí i sota la direcció de Francisco Albert Ricote, que brindarà un emotiu homenatge amb la guitarra i la batuta en memòria del guitarrista Samuel Beneit i el director Bartolomé Maestre.

Un altre dels plats forts del festival és l'actuació del japonès Masao Tanibe, qui ha participat en nombrosos certàmens i concursos internacionals en els quals ha obtingut destacades distincions. Tanibe actuarà el dimarts 18, a les 22 hores, en el Centre Cultural de Petrer.

El divendres 21 de juliol, a les 22 hores en el Parc 9 d'Octubre, serà el torn d'un dels músics de jazz més prestigiosos de la Comunitat valenciana, Ximo Tébar, que a més d'haver tocat al costat de mestres com Tete Montoliu, Johnny Griffinn o Lou Bennett, entre uns altres, ha obtingut el premi al Millor Solista de la Mostra Nacional de Jazz, atorgat pel ministeri de Cultura, durant dos anys consecutius.

Más informació: www.guitarrapetrer.com


VEU Revista cultural de la Universitat d'Alacant


Revista Cultural VEU
Secretariat de Promoció Cultural i Lingüística
Universitat d'Alacant
Carretera Sant Vicent s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 9593

Fax: (+34) 96 590 3464

Twitter: https://twitter.com/culturaenlaua

Facebook: http://facebook.com/culturaenlaua

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464