Saltar apartados
  • UA
  • veu.ua.es
  • ANDRÉS VINACHES, DIRECTOR DEL TEATRO UNIVER.. DEL JURAT DE LA MOSTRA 'ALICANTE A ESCENA'

ANDRÉS VINACHES, DIRECTOR DEL TEATRO UNIVERSITARIO CLÁSICO, REBRÀ EL PREMI ESPECIAL DEL JURAT DE LA MOSTRA 'ALICANTE A ESCENA'


Andrés Vinaches, director del Teatro Universitario Clásico de la Universitat d'Alacant (UA), rebrà el 16 de setembre, a les 21 hores en el Teatre Principal, el Premi Especial del Jurat de la Mostra de Teatre Amateur 'Alicante a Escena' per la seua trajectòria teatral i la seua aportació a la mostra, que enguany celebra la XIX edició. L'acte coincidirà amb la representació d'Electra, darrer muntatge de la companyia universitària, la qual participa com a grup convidat en l'acte de clausura.

Per a Andrés Vinaches, aquest premi suposa "en primer lloc una enorme satisfacció", i en segon lloc "un premi col·lectiu repartit entre tots aquells que han treballat i treballen amb mi, perquè la direcció teatral, sense els altres participants, es queda en no-res". El director del Teatro Universitario Clásico, a qui li uneix una estreta relació amb el certamen, relata els seus inicis, que es remunten a l'any 1993. "En 'Alicante a Escena' he participat amb diverses companyies, entre elles Palo Mayor Teatro, amb la qual vaig realitzar muntatges com La noche de San Juan, Misericordia, Estás de muerte, amor i Contando poemas del 98 al 98, entre unes altres". Així mateix, con el Teatro Universitario Clásico ha participat en tres ocasions: "En l'apartat competitiu amb Antígona en 2004 i, com a companyia convidada, en la clausura de les edicions 2005 i 2006 amb Lisístrata i Electra, respectivament".

Llicenciat en Filosofia i Lletres per la Universitat d'Alacant i Especialista Universitari en Didàctica del Teatre, Andrés Vinaches inicia la seua trajectòria en el panorama teatral l'any 1982, com a membre fundador, actor i director de la companyia universitària de teatre infantil Pompa. A més del seu treball com a membre fundador de Palo Mayor Teatro, a partir de 1999 dirigeix amb l'Aula de Teatre de la UA les obres Seduci-2, codirigida al costat de Juan Luis Mira, Los figurantes i Estás de muerte, amor.

Durant el curs 2002-2003, Vinaches comença a dirigir el Teatro Universitario Clásico, una iniciativa del Vicerectorat d'Extensió Universitària, on efectua els muntatges La asamblea de las mujeres i Lisístrata, d'Aristòfans, i Antígona i Electra, de Sófocles. Des de la seua creació, la companyia universitària ha obtingut nombrosos guardons, que han consolidat la trajectòria de la jove agrupació. En 2003, La asamblea de las mujeres va rebre el Premi al Millor Espectacle Teatral Universitari de la Comunitat Valenciana. En 2005 Lisístrata va obtenir els guardons a la Millor Companyia de Teatre, Millor Direcció i Millor Actriu de Repartiment en l'I Certamen 'Escena Elda', i els premis al Millor Espectacle i Millor Actriu de Repartiment en la IX Mostra Nacional de Teatro de Xest.


VEU Revista cultural de la Universitat d'Alacant


Revista Cultural VEU
Secretariat de Promoció Cultural i Lingüística
Universitat d'Alacant
Carretera Sant Vicent s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 9593

Fax: (+34) 96 590 3464

Twitter: https://twitter.com/culturaenlaua

Facebook: http://facebook.com/culturaenlaua

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464