Saltar apartados
  • UA
  • veu.ua.es
  • COLLAGES, OBRA SOBRE PAPER DE MIRÓ I PICASSO I FOTOGRAFIES DE JULIUS SHULMAN EN EL MUA

COLLAGES, OBRA SOBRE PAPER DE MIRÓ I PICASSO I FOTOGRAFIES DE JULIUS SHULMAN EN EL MUA


El Museu de la Universitat d'Alacant ofereix una alternativa cultural durant el període estival que es podrà visitar fins al 10 de setembre. Tres exposicions amb fons propis, dos col·lectives i una mostra fotogràfica, es poden visitar en el MUA que romandrà obert en horari ininterromput, de dilluns a divendres, de 10:00 a 20:00 hores. A més, la mostra d'obra sobre paper s'exhibirà fins al 22 de novembre.

Aquest oasis cultural permet endinsar-se en la figura del fotògraf americà Julius Shulman, una mostra de l'obra de la qual es pot visitar en la Sala Sempere. Nascut en Brooklyn en 1910, Shulman va ocupar un paper decisiu a l'introduir l'arquitectura moderna en Estats Units després de la II Guerra Mundial a través de les seues imatges d'edificis del sud de Califòrnia. En un total de 47 fotografies, l'autor ofereix un retrat de la nova arquitectura racionalista i de l'estil de vida americà dels anys 40-60. L'estil fotogràfic de Shulman es troba en la intersecció de l'arquitectura clàssica, les imatges de publicitat moderna i l'abstracció contemporània.

La Sala Altamira alberga una exposició de collages pertanyents als fons del MUA. Composta per una vintena d'obres de menut i gran format, les peces tenen en comú una la seua tècnica d'elaboració basada en la superposició de diversos materiales sobre llenç o paper. Les obres exposades reflecteixen la diversitat de llenguatges expressius presents en l'art contemporani actual. Obra d'artistes com Salvador Victoria (Rubielos de Mora, Teruel, 1928 - Madrid, 1994), Everlyn Nicodemus (Kilimanjaro, Tanzània, 1954), Luis Moragón (Elx, Alacant, 1956), Dis Berlin (Ciria, Soria, 1959), Nadal (Alacant, 1966) i Nacho Bolea (Zaragoza, 1966), totes van ser realitzades entre 1973 i 2000.

Picasso i Miró sobre paper

Es pot visitar, també en la Sala Sempere del Museu de la Universitat d'Alacant, una exposició titulada Col·lecció MUA. Obra Sobre paper. Amb un total de vint obres, el recorregut s'inicia amb el treball de José Gutiérrez Solana, Joan Miró i Pablo R. Picasso, figures destacades de l'art que van jugar un important paper en el primer terç del segle XX, per a continuar amb peces de Amadeo Gabino, Eduardo Chillida, Manuel H. Mompó, Francisco Farreras, Salvador Victoria i Agustín Ibarrola, artistes d'una mateixa generació, que desenvolupen la seua carrera a partir de la segona meitat de segle XX amb un llenguatge i mitjans d'expressió creativa molt personals.

L'entrada a les exposicions del MUA és lliure.


VEU Revista cultural de la Universitat d'Alacant


Revista Cultural VEU
Secretariat de Promoció Cultural i Lingüística
Universitat d'Alacant
Carretera Sant Vicent s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 9593

Fax: (+34) 96 590 3464

Twitter: https://twitter.com/culturaenlaua

Facebook: http://facebook.com/culturaenlaua

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464