Saltar apartados
  • UA
  • veu.ua.es
  • ESPECIALISTES TEATRALS DE PRESTIGI IMPARTIRAN TALLERS DEL SECRETARIAT DE CULTURA

ESPECIALISTES TEATRALS DE PRESTIGI IMPARTIRAN TALLERS DEL SECRETARIAT DE CULTURA


Els interessats en la pràctica i teoria teatral podran matricular-se enguany en diferents tallers organitzats pel Secretariat de Cultura, que s'impartiran durant el primer quadrimestre. El curs de Formació Teatral aprofundirà en diverses pràctiques escèniques com el teatre de carrer, el teatre musical i el teatre d'autor, amb la presència de importants especialistes com Paca Barrera, una de les fundadores del mític grup Comediants, i Pedro del Rey, actor, ballarí i professor de ball en prestigioses escoles del musical català. Així mateix, en el taller de Técnicas Teatrales es desenvoluparan les bases teòriques i pràctiques del procés creatiu teatral en la seua totalitat, i en el taller sobre El Llenguatge de les Titelles i les Ombres l'alumne explorarà l'expressió i el moviment i aprendrà tots els recursos comunicatius necessaris per a construir un espectacle.

Formació Teatral

El curs de Formació Teatral, coordinat pel director del Teatro Universitario de la UA, Juan Luis Mira, s'efectuarà del 3 de novembre al 23 de febrer en el saló d'Actes del Col·legi Major. Aquest taller, dotat amb 4 crèdits de lliure configuració, incidirà enguany en tres disciplines escèniques, impartides per rellevants professionals del món del teatre. El Teatre de Carrer estarà a càrrec de Paca Barrera, actriu que conta amb una àmplia experiència en muntatges d'aquestes característiques. Teatro d'animació, performance i accions teatrals seran algunes de les variants del teatre de carrer que s'analitzaran en el programa. En la segona part del curs, el Teatre Musical, Pedro del Rey realitzarà un recorregut per les diferents modalitats de la dansa dins del teatre musical, des del claqué fins al jazz, passant pel hip-hop actual. La tercera part del programa, el Teatre d'Autor, serà impartida pel director del Teatro Universitario Clásico de la UA, Andrés Vinaches, qui incidirà en les bases del muntatge teatral a través del clàssic de Valle Inclán Luces de Bohemia. Segons Mira, la rellevància d'aquest taller consisteix en "obrir a l'alumne noves perspectives en la pràctica teatral".

Taller de Técnicas Teatrales

El taller de Técnicas Teatrales, dirigit per l'actor, director i fundador de l'Escola Municipal de Teatre de Catral, Francisco Illán, es realitzarà del 15 de novembre al 9 de maig en la Seu Ciutat d'Alacant. El curs té com objectiu aprofundir en les diferents tècniques que permeten a l'alumne desenvolupar les diverses facetes de les quals es compon el "fet teatral" com la consecució d'una correcta concentració, l'expressió corporal i oral, la improvisació, l'estudi i anàlisi de textos i personatges i la capacitat de comunicar amb el públic. La novetat del curs, tal com assenyala el director, "és la introducció d'una pràctica escènica perquè l'alumne puga confrontar els ensenyaments teòrics amb el contacte amb el públic, a més d'incidir en la problemàtica general de l'actor, que passa pel control del cos i de la veu".

El Llenguatge de les Titelles i les Ombres

El Llenguatge de les Titelles i les Ombres, coordinat per l'actriu i directora de la companyia Papallona Teatre, Rosa Fraj, es desenvoluparà del 15 de novembre al 14 de març en la sala Polivalent del Punt d'Informació Cultural (PIC). Aquest taller, amb 4 crèdits de lliure configuració, "persegueix la idea de treballar amb les titelles i ombres utilitzant-los com a recursos de comunicació, tant en el camp de l'ensenyament com en altres àmbits", apunta la directora, i afig que "les titelles i les ombres són dos llenguatges diferents que tenen en comú la manipulació amb les mans". A més, per a Fraj és important que aquest taller "no es conceba com un llenguatge per a xiquets, sinó que es dirigisca a un públic de totes les edats", i conclou amb el projecte d'organitzar, a partir dels alumnes del taller, "un grup de teatre que treballe amb titelles i que puga investigar les distintes i infinites possibilitats d'aquest camp teatral".

Més informació

Punt d'Informació Cultural (PIC)
Tel. 965 90 37 25.

http://www.veu.ua.es/index.asp?idioma=_val&seccion=talleres


VEU Revista cultural de la Universitat d'Alacant


Revista Cultural VEU
Secretariat de Promoció Cultural i Lingüística
Universitat d'Alacant
Carretera Sant Vicent s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 9593

Fax: (+34) 96 590 3464

Twitter: https://twitter.com/culturaenlaua

Facebook: http://facebook.com/culturaenlaua

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464