Saltar apartados

L'ART A FAVOR DELS DRETS DELS TREBALLADORS


La Sala d'Exposicions del Club Informació acull una exposició que amb el títol de Els drets dels treballadors, posa a l'art al servei de la conscienciació social. Organitzada pel Vicerectorat d'Extensió Universitària, el Consell de la Joventut i el Club Informació i obra dels artistes Pablo Bellot i Eduardo Infant, la mostra reuneix una instal·lació conjunta amb al voltant de 150 dibujos de menut i gran format que es podrà visitar fins al pròxim 1 d'octubre. La inauguració tindrà lloc el dia 8 de setembre a les 20 hores en la sala d'Exposicions del Club Informació. Durant l'acte, al que es preveu l'assistència dels artistes, es presentarà el catàleg d'aquesta exposició que ja es va poder visitar el curs passat en la Sala Aifos del Campus de San Vicente.

La mostra és un reflex dl'enginy dels artistes davant les demandes de la societat en matèria de dret s laborals, sempre des d'una òptica artística i conceptual molt personal. El jove alacantí i llicencieuo en Belles Arts Pablo Bellot assegura: "he volgut transmetre d'una manera honesta la meua pròpia visió sobre aquesta temàtica, sense falsa moralitat". La instal·lació que planteja Bellot, Mini jo S.L., configurada per dibuixos realitzats amb la tècnica de tinta i acrílic sobre paper, tracta de reflexionar "sobre l'artista jutjat com un paràsit en la societat, i planteja la pregunta "què és més important, una persona que està ficada en el sistema o un librepensador que crea?". Segons Bellot, els seus treballs pretenen que cadascun "puga interpretar-los des del seu propi punt de vista", i realitza una especial èmfasi en la "reflexió irònica i absurda sobre que l'Estat puga ser el mecenes de l'artista".

Eduardo Infant presenta Tinc una vida, una sèrie de dibuixos al pastís realitzats sobre el suport de material d'oficina. Infant reflexiona sobre les aspiracions de felicitat i la capacitat d'enfrontar-se amb el ritme quotidià, en el qual els nostres anhels queden atrapats entre la rutina del treball i l'oci improductiu.


VEU Revista cultural de la Universitat d'Alacant


Revista Cultural VEU
Secretariat de Promoció Cultural i Lingüística
Universitat d'Alacant
Carretera Sant Vicent s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 9593

Fax: (+34) 96 590 3464

Twitter: https://twitter.com/culturaenlaua

Facebook: http://facebook.com/culturaenlaua

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464