Saltar apartados
  • UA
  • veu.ua.es
  • LA SÈRIE D'HUMOR GRÀFIC 'THE POPE', DE MARÇAL, S'EXPOSA A LA SALA AIFOS

LA SÈRIE D'HUMOR GRÀFIC 'THE POPE', DE MARÇAL, S'EXPOSA A LA SALA AIFOS


Del 7 de setembre al 5 d'octubre s'exhibeix en la sala Aifos de la Universitat d'Alacant (UA) la mostra Humor Sant, del dibuixant lleidatà Marçal. L'exposició inclou 40 treballs pertanyents a la serie The Pope (Humor Sant), que va començar a publicar-se en el dominical del periòdic La Mañana de Lleida des de setembre de 1997 fins a 1999. La sèrie, que consta d'un total de 80 dibuixos, se centra, segons l'autor, "en la figura d'un Papa, no un en concret, sinó un Papa genèric", i gira entorn als símbols religiosos mitjançant un humor blanc que no pretén suscitar polèmica. "Amb aquesta mostra" ―diu Marçal― "desitge ensenyar el meu treball a Alacant, que la gent passe una estona divertida i traure un somriure a les persones que la visiten".

Nascut l'any 1960, Marçal té un ampli currículum, i la seua carrera com a dibuixant inclou treballs per a Disney entre els quals es troben les històries de l'Ànec Donald i Mickey Mouse, que es distribueixen per tot el món. També col·labora diàriament com humorista gràfic en el diari La Mañana, és monitor de diferents tallers de còmic i ha realitzat nombroses exposicions individuals i col·lectives. Entre elles ha participat en la cinquena i sisena edicions d'Humor Social, col·lectives d'humor gràfic de temàtica social exhibides en la sala Aifos de la UA, que reuneixen als millors humoristes gràfics espanyols.

En 2003, Marçal va obtenir el Primer Premi del Concurs Internacional Espirito d'Humor en Lousa (Portugal) amb un dibuix al·legòric de la sèrie The Pope (Humor Sant). Així mateix, en 2004 , Humor Sant va ser l'exposició més votada pel públic assistent al Saló de La Massana Còmic d'Andorra.


VEU Revista cultural de la Universitat d'Alacant


Revista Cultural VEU
Secretariat de Promoció Cultural i Lingüística
Universitat d'Alacant
Carretera Sant Vicent s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 9593

Fax: (+34) 96 590 3464

Twitter: https://twitter.com/culturaenlaua

Facebook: http://facebook.com/culturaenlaua

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464