Saltar apartados
  • UA
  • veu.ua.es
  • NOUS TALLERS INTENSIUS DE TEATRE, CINEMA, ESCRIPTURA, ARTS PLÁSTIQUES I MÚSICA

NOUS TALLERS INTENSIUS DE TEATRE, CINEMA, ESCRIPTURA, ARTS PLÁSTIQUES I MÚSICA


El Secretariat de Cultura de la UA ofereix per al curs 2006-2007 un ampli i variat ventall de cursos i tallers, entre els quals destaca la novetat d'una sèrie de tallers intensius en les categories de teatre, cinema, escritura, arts plàstiques i música, impartits per destacats especialistes en la matèria.

En el terreny de l'escriptura, l'escriptor xilè Carlos Franz, que va rebre el Premi de Novel·la La Nació-Sud-americana 2004-2005 per la seua obra El desierto, impartirà del 30 d'octubre al 3 de novembre el curs Creación Narrativa, un curs participatiu basat en els creative writing programs de les universitats americanes. Cada sessió s'introduirà amb la lectura d'un conte o fragment de novel·la, que servirà de referència per al tractament d'un tema.

Una altra de les novetats és el Taller de Tècniques Narratives, impartit del 23 al 26 d'octubre per la novel·lista alcoiana Isabel-Clara Simó, que tractarà d'iniciar a l'alumnat en l'anàlisi i creació de textos de prosa creativa, estudiant les tècniques bàsiques a partir de models de referència i potenciant el sentit crític en la valoració dels textos literaris actuals.

Teatre

En relació amb el teatre, es realitzaran tres cursos intensius. Del 23 al 27 d'octubre el Curs de Mim, impartit per Joan Minguell, on s'efectuarà una introducció al llenguatge del teatre visual, es potenciarà l'expressivitat i la sensibilitat corporal i s'adquiriran les bases de la tècnica de la pantomima.

Del 11 al 14 de desembre, es realitzarà el taller Descobreix el Teu Pallasso, a càrrec de Álex Navarro, on els participants, mitjançant la improvisació i els jocs propis de la tècnica del clown, descobriran el pallasso que habita en el seu interior i potenciaran la capacitat per al treball escènic i la comunicació amb el públic.

Cinema

El curtmetratge i el documental crític també seran temes a tractar en els tallers del Secretariat de Cultura. Del 23 al 25 d'octubre es desenvoluparà el curs Pasado, Presente y Futuro del Cortometraje. Aquest taller, impartit per professionals relacionats amb el món del curt, es distribueix en tres sessions en les quals analitzaran els factors d'èxit en la producció de curtmetratges, la importància de la repercussió del curtmetratge en els festivals, els diferents premis existents, el festival com punt de trobada de curtmetragistes i el curtmetratge segons els grans directors.

Arts Plàstiques

El Collage i els Textures com a Llenguatge Plàstic és altra de les opcions intensives per a aprofundir en la plàstica informalista, que es portarà a terme del 15 al 18 de gener. Aquest taller, impartit per Joan Peris i Gómez, aprofundirà en les tècniques i habilitats constructives del collage i la teixidura com eines que incideixen en la poètica del quadre i la pintura contemporània.

La matrícula comença el 25 de setembre al Punt d'Informació de Cultura (PIC). Planta baixa del Paranimf

Més informació
http://www.veu.ua.es/index.asp?idioma=_val&seccion=talleres


VEU Revista cultural de la Universitat d'Alacant


Revista Cultural VEU
Secretariat de Promoció Cultural i Lingüística
Universitat d'Alacant
Carretera Sant Vicent s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 9593

Fax: (+34) 96 590 3464

Twitter: https://twitter.com/culturaenlaua

Facebook: http://facebook.com/culturaenlaua

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464