Saltar apartados
  • UA
  • veu.ua.es
  • COMBAT D'EMOCIONS, AMBICIONS I ENVEGES EN 'EL MÈTODE GRÖNHOLM'

COMBAT D'EMOCIONS, AMBICIONS I ENVEGES EN 'EL MÈTODE GRÖNHOLM'


Quatre candidats es presenten a la fase final d'unes proves de selecció, organitzades per una multinacional per a triar un alt càrrec executiu. Fins on estan disposats a arribar per a aconseguir el lloc? Quins són els límits morals de les seues respectives actuacions? Aquestes qüestions són l'argument central d'El mètode Grönholm, una obra original del premiat autor teatral Jordi Galcerán, dirigida per Sergi Belbel, que es representarà el dimarts 7 de novembre, a les 20.15 h, al paranimf de la UA.

Aquesta obra, de la qual s'ha fet una versió cinematogràfica i una versió teatral en castellà, "naix d'una anècdota real", segons explica l'autor, apareguda als diaris. A Madrid, dins d'una bossa de brossa, es va trobar una sèrie de sol·licituds de treball per a una cadena de supermercats. Un dels empleats del departament de personal hi havia anotat les seues impressions sobre els candidats: "Aquesta no, per gitana i per lletja", "Grosseta amb grans", "Està com una cabra, pare alcohòlic...". Tal com comenta Galcerán, "el fet de tenir poder per a concedir o no un lloc de treball legitimava aquell individu per a ser cruel, masclista i xenòfob".

L'autor va imaginar els candidats intentant oferir una bona imatge i, fins i tot, suportant petites humiliacions per a aconseguir l'anhelat treball. Aquesta idea va originar el comportament dels personatges d'El mètode Grönholm, els quals s'enfronten a un joc malsà per a eliminar-se els uns als altres, i posa en evidència els processos de selecció en una societat de lliure mercat, en els quals predomina l'abús, la hipocresia i la mentida. Sosté Galcerán que les proves a les quals estan sotmesos els personatges "estan inspirades en autèntiques tècniques de selecció de personal, documentades en manuals d'especialistes en la matèria. El que fa l'obra és dur-les fins a les últimes conseqüències, sense amagar la comicitat, l'absurd i la inclemència". L'obra compta amb un repartiment integrat per Lluís Soler, Jordi Díaz, Roser Batalla i Jordi Boixaderas, unes cares ben conegudes del teatre i la televisió catalans.

Preu: 6 ?
Venda d'entrades: llibreria Compas, FNAC, Servicam i una hora abans al paranimf.


VEU Revista cultural de la Universitat d'Alacant


Revista Cultural VEU
Secretariat de Promoció Cultural i Lingüística
Universitat d'Alacant
Carretera Sant Vicent s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 9593

Fax: (+34) 96 590 3464

Twitter: https://twitter.com/culturaenlaua

Facebook: http://facebook.com/culturaenlaua

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464