Saltar apartados
  • UA
  • veu.ua.es
  • ELS ESCRIPTORS ISABEL-CLARA SIMÓ I CARLOS FRANZ, PROFESSORS DELS TALLERS DE CULTURA

ELS ESCRIPTORS ISABEL-CLARA SIMÓ I CARLOS FRANZ, PROFESSORS DELS TALLERS DE CULTURA


La creació literària a partir de tècniques narratives, la lectura i el comentari crític de textos, les noves formes de comunicació a través de blogs culturals, la correcció de textos i la possibilitat d'inscriure's en algun dels tres grups del Club de Lectura per a reflexionar i debatre sobre diferents obres de la literatura actual són algunes de les opcions que ofereixen els tallers del Secretariat de Cultura de la Universitat d'Alacant. Els cursos seran impartits per destacats professors i especialistes, que compartiran els seus coneixements amb l'alumnat.

Enguany visita la UA l'escriptora i periodista alcoiana Isabel-Clara Simó, una de les figures més populars de la literatura actual en català, guanyadora, entre altres, del Premi Sant Jordi 1993 per la novel·la La salvatge. Simó, que ha abordat amb èxit disciplines tan diferents com el teatre, l'assaig, la crítica literària i la novel·la, dirigirà del 23 al 26 d'octubre el taller de Tècniques Narratives, en el qual s'analitzaran i redactaran textos de prosa creativa a partir de models de referència. Un altre convidat d'excepció és l'escriptor xilè Carlos Franz, que l'any 2005 va obtenir el principal guardó literari d'Argentina, La Nación-Sudamericana, amb la novel·la El desierto. Franz impartirà el taller de Creación Narrativa del 30 d'octubre al 3 de novembre, on els alumnes realitzaran comentaris crítics dels textos literaris seleccionats.

Els diaris de bitácora d'Internet o blogs, on els usuaris exposen tot tipus de temes, interessos o obsessions, seran també objecte d'un taller que es realitzarà del 6 al 15 de novembre. El curs ofereix una mirada al món dels blogs culturals des de diferents perspectives, des de l'exterior com a usuaris i desde l'interior com a creadors. Un curs que ja va ser impartit l'any anterior pel professor Gonçal López-Pampló. Així mateix, els interessats en aprofundir en els diversos criteris de correcció i estil del valencià, podran matricular-se en el curs Correcció de Textos, que es desenvoluparà del 6 de novembre al 19 de febrer i que impartirà el professor de Traducció Joan M. Perujo.

Un altre dels plats forts és el Club de Lectura, espai de trobada i de diàleg sobre diverses obres narratives que persegueixen un doble objectiu: compartir el plaer de llegir i desenvolupar estratègies d'argumentació i raonament. En el programa d'aquests tallers s'inclouen obres com El palau de la lluna, de Paul Auster; Tots els contes, de Mercé Rodoreda; Afirma Pereira, d'Antonio Tabucchi i La treva, de Mario Benedetti. Tres grups de lectura que s'oferiran al Campus de Sant Vicent de Raspeig i a la Seu Universitària Ciutat d'Alacant, tant en castellà com en valencià.


VEU Revista cultural de la Universitat d'Alacant


Revista Cultural VEU
Secretariat de Promoció Cultural i Lingüística
Universitat d'Alacant
Carretera Sant Vicent s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 9593

Fax: (+34) 96 590 3464

Twitter: https://twitter.com/culturaenlaua

Facebook: http://facebook.com/culturaenlaua

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464