Saltar apartados
  • UA
  • veu.ua.es
  • L'ESCRIPTOR CARLOS FRANZ IMPARTIRÀ EL TALLER DE CREACIÓN NARRATIVA

L'ESCRIPTOR CARLOS FRANZ IMPARTIRÀ EL TALLER DE CREACIÓN NARRATIVA


La lectura i el comentari crític de textos clàssics de la literatura sud-americana d'autors com Borges, José Donoso, Cortázar i Jorge Edwars i l'anàlisi dels textos creats pels participants serà la dinàmica del Taller de Creación Narrativa del Secretariat de Cultura, organitzat amb la col·laboració del Centre d'Estudis Iberoamericans Mario Benedetti, que impartirà l'escriptor xilé Carlos Franz del 30 d'octubre al 3 de novembre.

Franz, que l'any 2005 va obtenir el principal guardó literari d'Argentina, La Nación Suramericana, amb la novel·la El desierto, desenvoluparà el taller sota la metodologia dels literary workshops, simposis pràctics d'escriptura de ficció apareguts als anys 60 als Estats Units. El curs es planteja com un treball eminentment participatiu, en el qual el professor guia i orienta les opinions i reflexions de l'alumnat. Els avantatges d'un taller literari d'aquestes característiques, segons opina Carlos Franz, és "posar en comú textos de creació pròpia sota la direcció d'un escriptor amb experiència".

La relació de Franz amb la UA sorgeix el curs passat, quan l'escriptor va participar en la trobada "De José Donoso a la jove narrativa xilena" al costat de Mauricio Electorat i Marcelo Simonetti, un acte organitzat pel Centre d'Estudis Iberoamericans Mario Benedetti. De la realització d'aquesta activitat va nàixer la idea del taller literari, que la directora del centre Mario Benedetti, Carmen Alemany, considera un fet rellevant, a causa de la importància literària d'aquest escriptor que ha impartit tallers d'aquestes característiques a Alemanya i Anglaterra. A més, per a Alemany, aquest taller "reforça les relacions existents entre el Centre d'Estudis Iberoamericans Mario Benedetti de la UA i Xile".


VEU Revista cultural de la Universitat d'Alacant


Revista Cultural VEU
Secretariat de Promoció Cultural i Lingüística
Universitat d'Alacant
Carretera Sant Vicent s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 9593

Fax: (+34) 96 590 3464

Twitter: https://twitter.com/culturaenlaua

Facebook: http://facebook.com/culturaenlaua

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464