Saltar apartados
  • UA
  • veu.ua.es
  • LA SALA AIFOS EXHIBEIX UNA MOSTRA DE PINTUR..LA CANYADA REIAL DE SANT VICENT DEL RASPEIG

LA SALA AIFOS EXHIBEIX UNA MOSTRA DE PINTURES SOBRE LES RESTES DE LA CANYADA REIAL DE SANT VICENT DEL RASPEIG


El Consell de Govern de la Universitat d'Alacant va aprovar, el passat dijous, la senyalització del tram de l'antiga canyada reial que transcorria per l'actual campus de Sant Vicent del Raspeig. "Es tracta de la via que entra al recinte universitari pel tanatori de Sant Vicent i transcorre entre la gran escultura de la mà d'Azorín, el passeig cap als antics hangars i la torre de control, passa per la plaça d'Europa i arriba fins al Bosc Il·lustrat en direcció a la rotonda dels bombers", explica Mercedes Ortiz , professora de Dret Administratiu i una de les promotores de la iniciativa, impulsada per diversos col·lectius de la Universitat d'Alacant i l'Ajuntament de Sant Vicent del Raspeig. "L'objectiu és reconciliar-nos amb la història, ja que la canyada reial va ser l'origen del poblament d'aquesta zona", assegura Josep Miquel Santacreu, professor d'Història Contemporània de la Facultat de Filosofia i Lletres i president del Cercle d'Estudis Sequet però Sanet de San Vicent del Raspeig.

Per a això, es va inaugurar el 30 d'octubre, a la sala Aifos de la Universitat d'Alacant, una exposició titulada "La canyada reial i el seu entorn rústic: l'origen de Sant Vicent del Raspeig", del pintor José Cirerer. "Fa més d'un any que vaig començar a preparar aquesta mostra, amb l'única intenció de sensibilitzar l'espectador sobre la recuperació del poc patrimoni que ens queda", comenta Cirerer. L'exposició compta amb una vintena d'obres, entre aquarel·les i dibuixos a tinta, en què es pot veure l'estat actual d'alguns racons per on transcorria l'antiga canyada a la partida del Raspeig.

A l'acte d'inauguració, organitzat pel Vicerectorat d'Extensió Universitària, van assistir el catedràtic de Dret Administratiu i antic rector de la UA, Ramón Martín Mateo, qui ha insistit en la importància de "preservar la història i donar tradició al nostre campus". Segons el regidor de Cultura de l'Ajuntament de Sant Vicent del Raspeig, José Rafael Pascual, "a Sant Vicent ja s'ha marcat la via com a sendera de petit recorregut" i l'objectiu és "continuar protegint-la, tant com siga possible, amb reforestacions i actuacions puntuals als marges de la canyada".

En la iniciativa també han col·laborat el Consell d'Alumnes, a través de l'Oficina Verda, que ha preparat actuacions per a la neteja i el manteniment dels marges de la canyada durant la Setmana Verda, que es realitzarà al novembre.

L'exposició pot veure's fins al 15 de novembre a la sala Aifos i a partir de gener a la sala d'exposicions del Centre Social de Sant Vicent del Raspeig.


VEU Revista cultural de la Universitat d'Alacant


Revista Cultural VEU
Secretariat de Promoció Cultural i Lingüística
Universitat d'Alacant
Carretera Sant Vicent s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 9593

Fax: (+34) 96 590 3464

Twitter: https://twitter.com/culturaenlaua

Facebook: http://facebook.com/culturaenlaua

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464