Saltar apartados
  • UA
  • veu.ua.es
  • XAMANS, REMEIERS I ACADÈMICS S'APLEGUEN A LES TROBADES ETNOBIOLÒGIQUES IBEROAMERICANS

XAMANS, REMEIERS I ACADÈMICS S'APLEGUEN A LES TROBADES ETNOBIOLÒGIQUES IBEROAMERICANS


Tot i que han sigut utilitzades des del principi dels temps com a remei als mals del cos i de l'esperit, l'ús de les plantes medicinals amb finalitats terapèutiques ha tingut defensors i detractors. Paradoxalment, la medicina tradicional és anomenada ara medicina alternativa, malgrat que la fitoteràpia és una especialitat mèdica regulada i el 95% dels principis actius naturals que s'utilitzen en l'elaboració de medicaments procedeix de les plantes.

Dilluns que ve, dia 2 d'octubre, s'inicia a la Universitat d'Alacant el cicle de conferències "Biodiversitat i salut: la curació a través de les plantes medicinals", al qual assistiran diversos taites o xamans colombians, remeiers tradicionals mediterranis, metges fitoterapeutes, biòlegs i etnobotànics. Les conferències formen part de les Trobades Etnobiològiques Iberoamericanes que, per primera vegada, tenen lloc al campus de Sant Vicent del Raspeig.

Organitzades pel Centre Iberoamericà de la Biodiversitat (CIBIO), el Vicerectorat d'Extensió Universitària i l'Ajuntament d'Ibi, les Trobades pretenen "traçar ponts de comprensió ens ambdues formes d'entendre la curació a través de les plantes i la vida tradicional i afavorir l'harmonia amb els ecosistemes i l'ús sostenible dels recursos", segons explica Segundo Ríos, director de l'Estació Biològica Torretes-Font Roja i responsable de l'organització.

Més informació:
http://carn.ua.es/CIBIO/es/novedades.htm


VEU Revista cultural de la Universitat d'Alacant


Revista Cultural VEU
Secretariat de Promoció Cultural i Lingüística
Universitat d'Alacant
Carretera Sant Vicent s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 9593

Fax: (+34) 96 590 3464

Twitter: https://twitter.com/culturaenlaua

Facebook: http://facebook.com/culturaenlaua

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464