Saltar apartados
  • UA
  • veu.ua.es
  • 'DEL MORAT AL NEGRE: VIOLÈNCIA DE GÈNERE A ..ÉS DE LA PREMSA GRÀFICA ALACANTINA', AL MUA

'DEL MORAT AL NEGRE: VIOLÈNCIA DE GÈNERE A TRAVÉS DE LA PREMSA GRÀFICA ALACANTINA', AL MUA


La exposició Del morat al negre: violència de gènere a través de la premsa gràfica alacantina, organitzada per a commemorar el Dia Internacional per a l'Eliminació de la Violència contra la Dona, ens acosta a aquesta greu tragèdia humana i social des de les referències visuals més pròximes geogràficament i temporalment, és a dir, a través de les fotografies de premsa que quasi diàriament donen testimoniatge de la por, el dolor i la impotència que han patit centenars de dones a la nostra província durant els últims anys.

Lluny de l'oportunisme i de l'exhibicionisme morbós, l'exposició Del morat al negre pretén documentar una realitat plural que comporta un debat en diversos àmbits: política, poder judicial, educació, mitjans de comunicació, etc. Per damunt de tot, el propòsit d'aquest projecte és conscienciar i reflexionar sobre la necessitat de prendre mesures per a l'eradicació d'aquest drama social que no sols afecta les dones, víctimes directes d'agressions, abusos i maltractament físic i psicològic, sinó també el seu entorn més pròxim: fills, família, amics, etc. L'exposició és una denúncia pública destinada a sensibilitzar els governs, institucions públiques i privades, autoritats locals, associacions i particulars sobre la necessitat de posar fi a qualsevol atemptat contra la dignitat, la integritat i la vida de les dones. Pensem que la duresa del tema s'ha d'exposar sense veladures, des de l'actualitat i l'impacte d'unes imatges que ens esglaien per la seua irracionalitat.

Aquestes fotografies, cedides per 11 fotoperiodistes de diferents mitjans de comunicació alacantins, ens enfronten brutalment als rostres de víctimes i botxins, ens allunyen de les estadístiques anònimes per convertir-nos en el jurat popular que emet una condemna unànime, sense fissures, contra la barbàrie del terrorisme domèstic.

Museu de la Universitat d'Alacant (Sala Sempere)
Fins el 9 de desembre


VEU Revista cultural de la Universitat d'Alacant


Revista Cultural VEU
Secretariat de Promoció Cultural i Lingüística
Universitat d'Alacant
Carretera Sant Vicent s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 9593

Fax: (+34) 96 590 3464

Twitter: https://twitter.com/culturaenlaua

Facebook: http://facebook.com/culturaenlaua

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464