Saltar apartados
  • UA
  • veu.ua.es
  • 'HÁBLAME DE POESÍA' PRIMERA TROBADA DE POETES ESPANYOLS I HISPANOAMERICANS

'HÁBLAME DE POESÍA' PRIMERA TROBADA DE POETES ESPANYOLS I HISPANOAMERICANS


Una trobada per al diàleg i l'anàlisi de l'univers creador d'alguns dels poetes espanyols i hispanoamericans més rellevants tindrà lloc, del 6 al 8 de novembre, a la sala Aifos. Assistiran al seminari Andrés Neuman (Argentina, 1977), Cristina Peri Rossi (Uruguai, 1941), Pío E. Serrano (Cuba, 1941), Vicente Gallego (València, 1963) Juan Carlos Mestre (Villafranca del Bierzo, Lleó, 1957) i Antonio Gamoneda (Oviedo, 1931), els quals exposaran al públic les seues inquietuds i pensaments. Aquest esdeveniment, organitzat pel Centre d'Estudis Iberoamericans Mario Bendetti de la Universitat d'Alacant i l'Institut Alacantí de Cultura Juan Gil-Albert (Diputació d'Alacant), constitueix per als coordinadors "el punt de partida per a un futur fòrum de les lletres hispàniques a Alacant".

La primera sessió començarà el 6 de novembre, a les 17.00 h, amb la inauguració del seminari, a càrrec del director de l'Institut Juan Gil-Albert, Joaquín Santo Matas; el vicerector d'Extensió Universitària, Jesús Pradells; el director de l'Àrea de Cultura de l'Institut, i les directores del seminari, Carmen Alemany i Pilar Blanco. A les 17.30 h, la directora del Centre d'Estudis Iberoamericans Mario Benedetti, Carmen Alemany, impartirà la ponència "Novedades y regresos en la poesía hispanoamericana de las últimas décadas". A les 19.00 h, Andrés Neuman i Vicente Gallego faran una xarrada poètica que conclourà amb un recital de poesia.

El dimarts 7 de novembre, es desenvoluparà la segona sessió, que començarà, a les 17.30 h, amb la conferència del professor de la UA Ángel Luis Prieto de Paula "Poesía española del posfranquismo: un hortus conclusus". I a les 19.00 h, xarrada poètica entre Juan Carlos Mestre i Cristina Peri Rossi.

L'última sessió, la del dimecres 8 de novembre, començarà a les 17.30 h, amb la ponència de José Carlos Rovira "Sobre poetas, navegaciones y regresos". A les 19.00 h, Antonio Gamoneda i Pío Serrano faran l'última xarrada poètica.

Inscripció gratuïta

L'assistència al seminari és lliure. Les persones que acrediten l'assistència a les diverses sessions rebran un certificat de l'Institut de Ciències de l'Educació (ICE) de la Universitat d'Alacant.

Más informació:

http://www.ua.es/webs/centrobenedetti/


VEU Revista cultural de la Universitat d'Alacant


Revista Cultural VEU
Secretariat de Promoció Cultural i Lingüística
Universitat d'Alacant
Carretera Sant Vicent s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 9593

Fax: (+34) 96 590 3464

Twitter: https://twitter.com/culturaenlaua

Facebook: http://facebook.com/culturaenlaua

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464