Saltar apartados

HUMOR GRÀFIC SOBRE LA LLIBERTAT D'EXPRESSIÓ


Fins el 10 de desembre s'exposarà en la Seu d'Alacant la mostra d'humor gràfic Llibertat d'Expressió, realitzada per la Unió de Periodistes Valencians en col·laboració amb FECO-Espanya (Federation Cartoonists Organisation) i el Vicerectorat d'Extensió Universitària. L'objectiu de la mostra és destacar el paper fonamental de l'humor gràfic en la defensa de la llibertat d'expressió, dret garantit en l'article 20 de la Constitució Espanyola i la Declaració Universal dels Drets Humans.

La Unió de Periodistes Valencians i FECO-Espanya van remetre, el passat mes de novembre de 2005, les bases de la mostra als socis de les organitzacions de dibuixants gràfics de tot el món, federats en FECO. Finalitzat el termini, es van presentar un total de 377 obres pertanyents a 170 autors de 41 països. El jurat de l'exposició va seleccionar 144 dibuixos, dels quals s'exposen 59 en la Seu.

La presidenta de la Unió de Periodistes, Amparo Bou, considera que aquesta mostra internacional d'humor gràfic "és més oportuna que mai, i confiem que servisca per a reflexionar no només sobre aquesta categoria artística, sinó també sobre els límits de la llibertat d'expressió".

L'humor gràfic és un gènere periodístic de denúncia i de compromís cívic, que pretén contribuir a la reflexió i a l'acció, despertant amb un somriure el rebuig a la intolerància, els abusos de poder i la injustícia social. El dibuixant i president de FECO-Espanya, Juli Sanchis, assenyala que "l'humor és subversió i transgressió i els seus límits no han de ser altres que la responsabilitat i la llei, basada en la Declaració Universal dels Drets Humans".


VEU Revista cultural de la Universitat d'Alacant


Revista Cultural VEU
Secretariat de Promoció Cultural i Lingüística
Universitat d'Alacant
Carretera Sant Vicent s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 9593

Fax: (+34) 96 590 3464

Twitter: https://twitter.com/culturaenlaua

Facebook: http://facebook.com/culturaenlaua

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464