Saltar apartados
  • UA
  • veu.ua.es
  • I SIMPÒSIUM INTERNACIONAL D'ARTS ESCÈNIQUES: EL TEATRE DE MANUEL MOLINS

I SIMPÒSIUM INTERNACIONAL D'ARTS ESCÈNIQUES: EL TEATRE DE MANUEL MOLINS


L'aprofundiment en el teatre de l'autor valencià Manuel Molins (Alfara del Patriarca, València, 1946) és l'objectiu de l'I Simpòsium Internacional d'Arts Escèniques: El Teatre de Manuel Molins. El simposi, que es desenvoluparà en la sala Aifos de la UA del 9 al 11 de novembre, pretén "reflexionar i estudiar els canvis rellevants en les arts escèniques a través de la figura de Manuel Molins", segons afirma Biel Sansano, director del simposi. "Cada dos anys, tenim la intenció de celebrar aquest esdeveniment sobre un autor, una estètica o un moviment. En aquesta primera ocasió hem escollit Manuel Molins, un dramaturg amb una obra sòlida que no ha estat tan estudiat com altres autors. Enguany, que Manuel Molins compleix 60, volem reivindicar la seua funció no només com a dramaturg, sinó també com a director teatral".

El simposi està integrat per sessions teòriques i específiques d'anàlisis i comentaris d'espectacles i obres dramàtiques. Així mateix, els participants assistiran a dues taules rodones integrades per actors, actrius, crítics, dramaturgs i historiadors del teatre, a una lectura dramatitzada de peces curtes de l'autor, a càrrec de l'Aula de Teatre Universitari de la UA, i a la representació de Els viatgers de l'absenta, una obra de Molins sobre la relació entre Verlaine i Rimbaud que va ser guardonada amb el premi Ciutat de València en 1989, i que es durà a escena el 10 de novembre, a les 20 hores, en el Paranimf de la UA.

Per a Biel Sansano, l'obra de Manuel Molins podria definir-se com "teatre de la paraula". "Manuel Molins ―explica el director― té una obra molt extensa que es pot circumscriure a quatre cicles: obres filosòfiques sobre Nietzsche i altres pensadors, el cicle dedicat als temes d'immigració on destaca l'obra Abu Magrib, el cicle de teatre històric on reflexiona sobre la història de la societat valenciana i altre cicle que inclou obres iròniques i lúdiques sobre la societat contemporània, en les quals s'interessa per temes com els falsos valors de la societat burgesa".

Com a dramaturg, Molins no sols ha escrit textos teatrals, sinó que també s'ha interessat per la direcció escènica i el muntatge d'espectacles partint de textos o poemes d'autors com Joan Fuster o Vicent Andrés Estellés. D'entre els seus llibres es poden destacar Quatre històries d'amor per a la Reina Germana (1981), Tango (1985), Trilogia d'Exilis (1999) o Ofèlia. Així mateix, Molins ha estat premiat els anys 2002 i 2003 amb el Premi de la Crítica dels Escriptors Valencians.

Aquest esdeveniment ha estat organitzat pel Institut Interuniversitari de Filologia Valenciana, amb el patrocini del Vicerectorat d'Extensió Universitària, el Vicerectorat de Relacions Institucionals, el Vicerectorat de Qualitat i Harmonització Europea, la Facultat de Filosofia i Lletres, el Departament de Filologia Catalana i el Ministeri d'Educació i Ciència, a més d'altres entitats privades.VEU Revista cultural de la Universitat d'Alacant


Revista Cultural VEU
Secretariat de Promoció Cultural i Lingüística
Universitat d'Alacant
Carretera Sant Vicent s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 9593

Fax: (+34) 96 590 3464

Twitter: https://twitter.com/culturaenlaua

Facebook: http://facebook.com/culturaenlaua

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464