Saltar apartados
  • UA
  • veu.ua.es
  • LEO BASSI ESCOMET EL FONAMENTALISME RELIGIÓS EN 'LA REVELACIÓN'

LEO BASSI ESCOMET EL FONAMENTALISME RELIGIÓS EN 'LA REVELACIÓN'


Agitador de consciències endormiscades, crític implacable de la societat benpensant i impredictible comunicador catòdic, el comediant Leo Bassi presenta, el dimarts 14 de novembre, a les 20.15 h, al paranimf de la UA, la polèmica obra La Revelación, en què critica els fonamentalismes religiosos i reivindica el laïcisme, a través d'una sàtira que comença amb un hipotètic viatge de Benet XVI a Espanya, durant el qual el pontífex demana disculpes pels errors de l'església comesos en el passat.

Aquest espectacle, estructurat amb una efectiva senzillesa, ha estat concebut per evidenciar la paradoxa en què viu la societat actual. "Malgrat la invasió tecnològica i científica ―assegura Bassi― han tornat l'obscurantisme, les sectes, els fonamentalismes, els esoterismes...". Nous moviments que l'artista italià denuncia en el paper de bufó, enfundat en el vestit de papa, de telepredicador sud-americà o de fonamentalista ianqui.

Bassi, eficaç i carismàtic monologuista, ha fet un espectacle d'enorme contundència, en què demostra la seua capacitat d'interacció amb el públic i el seu mestratge expressiu, mitjançant una comicitat provocadora que es rebel·la davant fets com que el 55% dels nord-americans pense que la Bíblia explica els orígens de l'univers i que aquest va ser creat fa 6.000 anys. "Ací ―continua― els Legionaris de Crist i altres fonamentalistes cristians, inspirats per un vell papa intransigent, intenten despertar els vells dimonis de la repressió sexual, cosa que, ideològicament, no els situa molt lluny dels seus vells rivals monoteistes de l'islam".

En La revelación, l'actor aconsegueix connectar amb el públic i emocionar-lo, a través de l'humor i la ironia, amb un discurs que exalta la força de la raó i enarbora la màxima de Voltaire, com a base de la societat democràtica: "No compartisc les seues idees, però defensaria amb la meua vida el seu dret a exposar-les". En definitiva, Leo Bassi planteja amb summa claredat qüestions de vital importància per a la condició humana i realitza un exercici irreverent, però no tan irrespectuós com pot semblar.

Venda d'entrades

6 ?. Llibreria Compas, FNAC, Servicam i una hora abans de l'actuació al Paranimf

VEU Revista cultural de la Universitat d'Alacant


Revista Cultural VEU
Secretariat de Promoció Cultural i Lingüística
Universitat d'Alacant
Carretera Sant Vicent s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 9593

Fax: (+34) 96 590 3464

Twitter: https://twitter.com/culturaenlaua

Facebook: http://facebook.com/culturaenlaua

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464