Saltar apartados
  • UA
  • veu.ua.es
  • REPÚBLICA I GUERRA A ESPANYA: DE LA REFORMA DEMOCRÀTICA A LA REVOLUCIÓ

REPÚBLICA I GUERRA A ESPANYA: DE LA REFORMA DEMOCRÀTICA A LA REVOLUCIÓ


"República i guerra a Espanya: de la reforma democràtica a la revolució" és el títol de les jornades que tindran lloc del 13 al 17 de novembre a la sala Aifos de la UA. S'hi presentaran ponències de professors de les universitats d'Alacant, València i Valladolid, es projectarà el documental La utopia desarmada; memòria d'un País Valencià Republicà, escrit i dirigit per Sergi Tarín, i s'exhibirà la pel·lícula de Carlos Saura Ay Carmela! Les jornades, que s'emmarquen en la V Setmana Cultural de Tardor, han sigut organitzades pel Vicerectorat d'Extensió Universitària i la Facultat de Filosofia i Lletres de la Universitat d'Alacant.

El 13 de novembre, a les 10.30 h, tindrà lloc la ponència "Guerra i revolució a Espanya, 1936-39", a càrrec de la catedràtica d'Història Contemporània de la Universitat de València, Aurora Bosch.

El 14 de novembre, a la mateixa hora, la professora titular d'Història Contemporània de la Universitat de Valladolid, María Concepción Marcos del Olmo, impartirà la conferència "Les reformes de la Segona República espanyola".

El 16 de novembre, a les 10.30 h, el professor de la UA Pedro Payá López realitzarà la comunicació "Guerra Civil i postguerra en la província d'Alacant". A les 11.30 h, es projectarà el documental La utopia desarmada; memòria d'un País Valencià Republicà i a les 12.45 hores hi haurà una taula redona, en la qual intervindran Pedro Payá López, Sergi Tarín, Ángeles Espí i representants de la Comissió Cívica per a la Recuperació de la Memòria Històrica d'Alacant.

Finalment, el 17 de novembre, a les 10.30 ho, s'exhibirà la pel·lícula Ay, Carmela!, que serà presentada pel professor d'Història Medieval i Moderna de la UA Emilio Soler Pascual.

Les activitats incloses en aquestes jornades han estat coordinades pels professors del Departament d'Humanitats Contemporànies de la UA Rosa Ana Gutiérrez Lloret i Francisco Sevillano Calero.


VEU Revista cultural de la Universitat d'Alacant


Revista Cultural VEU
Secretariat de Promoció Cultural i Lingüística
Universitat d'Alacant
Carretera Sant Vicent s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 9593

Fax: (+34) 96 590 3464

Twitter: https://twitter.com/culturaenlaua

Facebook: http://facebook.com/culturaenlaua

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464