Saltar apartados

EL COL·LECTIU FEMINARIO, PREMI MAISONNAVE 2006


El Premi Maisonnave 2006, que concedeix la Universitat d'Alacant, ha recaigut enguany en el Col·lectiu Feminario per la defensa dels valors democràtics i d'igualtat de drets entre homes i dones, segons va acordar per unanimitat el Consell de Govern. Aquest guardó, que es lliura en les dates que es commemora la Constitució Espanyola, distingeix una trajectòria en defensa de valors cívics, de l'educació i la cultura en la ciutat de Alicanti i duu el nom del primer alcalde d'Alacant triat democràticament. Aquesta és la cinquena edició d'aquest premi.

El Col·lectiu Feminario d'Alacant va ser un moviment aparegut en els anys 80 que va desenvolupar la seua activitat fins a finals de 2005. Va estar integrat per 24 dones i va destacar per la defensa dels valors democràtics i d'igualtat de drets entre homes i dones. Les seues activitats de reflexió i estudi sobre la igualtat efectiva entre homes i dones en tots els camps coincideixen avui amb els mateixos principis que inspiren la legislació actual sobre igualtat de gènere. Aquest col·lectiu ha donat tots els seus documents a l'Arxiu de la Democràcia de la UA.

L'acte de lliurament del premi se celebrarà el 5 de desembre, a les 20.00 hores, en la Seu Ciutat d'Alacant. L'any passat el premi va recaure en l'artista alacantí Arcadi Blasco. Anteriorment han estat premiats Carlos Mateo, dedicat des de 1967 a la gestió cultural en la ciutat; el primer alcalde socialista triat democràticament a Alacant després de lad ictadura, José Luis Lassaletta, que ho va rebre a títol pòstum l'any 2002, i José Vicent Bevià Pastor, per tota una vida dedicada a la docència i a la política.


VEU Revista cultural de la Universitat d'Alacant


Revista Cultural VEU
Secretariat de Promoció Cultural i Lingüística
Universitat d'Alacant
Carretera Sant Vicent s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 9593

Fax: (+34) 96 590 3464

Twitter: https://twitter.com/culturaenlaua

Facebook: http://facebook.com/culturaenlaua

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464