Saltar apartados

L'OFUA OFEREIX EL TRADICIONAL CONCERT DE NADAL


L'església de la Mare de Déu de Gràcia acollirà el tradicional concert de Nadal de la Universitat d'Alacant, que anirà a càrrec de l'Orquestra Filharmònica (OFUA), dirigida des de novembre de 2005 pel jove director d'origen romanès Mihnea Ignat. L'acte, d'entrada lliure, tindrà lloc el pròxim dijous 21 de desembre, a les 20.30 h, amb un repertori integrat pel Concerto Grosso op. 6 núm. 8 Fatto per la notte di Natale, de Corelli; Li Tombeau de Couperin i Pavane pour uneix infant défunte, ambdues de M. Ravel, i Peer Gynt Suite núm. 1, op. 46, de Grieg.

Segons Ignat, enguany "s'ha buscat oferir un tipus diferent de concert de Nadal, amb música amb atmosfera, idònia per a aquestes dates, amb molts colors, com les peces de Ravel". "Serà un recorregut a través de 200 anys de la història de la música, des de Corelli fins a Ravel, passant pel romàntic Grieg, de qui s'inclou una suite basada en l'obra Peer Gynt, d'Ibsen, que conta la fantàstica història d'un entremaliat xiquet de procedència humil, que somia ser ric i poderós i que té ànima d'artista". Per al director de l'OFUA, aquest concert "és per als xiquets una veritable oportunitat per a tocar aquest tipus de repertori, que no és el clàssic. És una barreja heterogènia, però ben escollida i, sobretot, un programa completament nou que no hem interpretat amb anterioritat".

L'Orquestra Filharmònica de la Universitat d'Alacant, que va oferir el seu primer concert al desembre de 2005 i que va nàixer amb la vocació de convertir-se en un espai de formació i de trobada entre els músics universitaris, del Conservatori Superior de Música i de les diverses escoles de formació musical de les comarques d'Alacant, compleix un any des de l'inici de la seua trajectòria. Com a balanç, des del seu naixement, Ignat destaca l'intens treball dels seus integrants, a més de "la capacitat d'aprendre dels problemes que hagen pogut sorgir per a, d'aquesta manera, avançar cap a endavant i millorar la solidesa i el nivell musical d'aquesta jove formació musical".


VEU Revista cultural de la Universitat d'Alacant


Revista Cultural VEU
Secretariat de Promoció Cultural i Lingüística
Universitat d'Alacant
Carretera Sant Vicent s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 9593

Fax: (+34) 96 590 3464

Twitter: https://twitter.com/culturaenlaua

Facebook: http://facebook.com/culturaenlaua

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464