Saltar apartados
  • UA
  • veu.ua.es
  • LA TROBADA ÍNTIMA DELS COSSOS EN 'COSA DE HOMBRES'

LA TROBADA ÍNTIMA DELS COSSOS EN 'COSA DE HOMBRES'


"Una metàfora de l'acte sexual, una mirada tendra de la història de dos homes que es coneixen i que caminen cap a la trobada dels seus cossos". Així defineix el coreògraf Juan Carlos García, de Lanómina Imperial, l'espectacle de dansa Cosa de hombres, que es representarà al paranimf de la Universitat d'Alacant el 10 de gener, a les 20.15 h. El muntatge, produït l'any 2004, mostra la relació entre homes sense embuts, sense dissimular, i expressa la passió per la vida, l'amor i el plaer de ballar.

La història, interpretada pel duo integrat per Nicolaas Marckmann i Glaub da Silva, és una combinació de dansa i imatges suggeridores en què es descobreix l'atracció, les secretes fantasies, les trobades i els desencantaments d'aquesta parella, "en què l'espectador pot observar, com un voyeur, l'habitació on dos homes practiquen un acte de tendresa", comenta García. L'espectacle concebut amb una estètica entre "clàssica i kitsch, amb elements tradicionals de la iconografia gai", segons el creador, cerca un ambient íntim, amb llums i projeccions de Lawrence Wallen, un dels videoartistes europeus més reconeguts, i una banda sonora eclèctica, amb música de Chet Baker, Björk, peces medievals i techno.

Juan Carlos García explica com va ser concebut un espectacle amb aquesta temàtica, que no havia estat realitzat amb anterioritat a l'estat espanyol: "Tenia dos ballarins molt bons, que assumien la seua tendència sexual, i els vaig dir que volia contar una història d'amor homosexual, perquè en l'ambient en què em moc tinc moltes bones relacions amb gais". "Crec que era l'espectacle que faltava fer, que conta sense embuts aquesta realitat, encara que el món de l'art sempre ha tingut llibertats interiors que no han tingut altres professions".

"En conclusió ―afirma García―, aquest espectacle és una peça per a la gent a qui agrada la dansa i presenciar el plaer del cos en moviment, una cosa que s'adapta molt bé als pressupostos estètics de la companyia". Fundada l'any 1986 per Juan Carlos García, Lanónima Imperial combina una gran fisicitat amb posades en escena d'estils dispars. Compta amb una sòlida trajectòria nacional i internacional, plena de premis, actuacions i col·laboracions a tot arreu".

Venda d'entrades: FNAC, Servicam, llibreria Compas i una hora abans de l'actuació al Paranimf.

Preu: 6 ?VEU Revista cultural de la Universitat d'Alacant


Revista Cultural VEU
Secretariat de Promoció Cultural i Lingüística
Universitat d'Alacant
Carretera Sant Vicent s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 9593

Fax: (+34) 96 590 3464

Twitter: https://twitter.com/culturaenlaua

Facebook: http://facebook.com/culturaenlaua

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464