Saltar apartados

REVISIÓ EN CLAU JUVENIL DE 'L'ODISSEA' D'HOMER


Una revisió del poema èpic grec L'Odissea, d'Homer, adreçada a un públic jove que encara no coneix la història del retorn a casa, després de la Guerra de Troia, de l'heroi Odisseu (l'Ulisses llatí) es representarà el 13 de desembre, a les 20.15 h, al paranimf de la Universitat d'Alacant. La nova versió del clàssic ha sigut produïda per Teatre de Manacor, que aposta per un teatre de qualitat la pedra angular del qual siga un text sòlid i intel·ligent, sense fissures, "que no ha de vindre protegit pel nom d'una companyia famosa", segons assegura Tomeu Amengual, director de la productora mallorquina.

Teatre de Manacor compta amb actors de menys de trenta anys que saben connectar amb el públic i una eficaç direcció a càrrec de Pere Fullana. Interpretada per Joan Manuel Albinyana, Tomeu Amer, Daniel Domínguez, Jaume Gayà i Joan Gelabert, aquesta moderna Odissea inclou algunes de les gestes més famoses, com la del cavall de Troia i la crisi que es genera entre Atenea i Posidó a partir del fals regal, les aventures amb el ciclop Polifem o a l'illa de la deessa Circe, que converteix en porcs tots els companys de l'heroi; el descens a l'Hades, on Odisseu intenta trobar la manera de tornar a Ítaca amb la seua esposa Penèlope o, potser la més coneguda de totes, la trobada amb les sirenes, els seus melodiosos cants de les quals menen els últims supervivents a una mort segura.

Segons opina Amengual, l'objectiu final que persegueix la representació és que "el públic jove ho passe bé i que, per mitjà d'aquesta obra, s'acostume a anar al teatre". "A més ―assenyala el director de la productora―, hem cregut fonamental realitzar un discurs davant el qual la gent jove siga molt receptiu, que arribe molt bé a l'espectador". Així mateix, els cinc actors que participen en l'obra asseguren que "els agradaria que l'espectacle, a més de fer gaudir al públic, l'ajudara a conèixer un poc més el gran clàssic d'Homer, de la mateixa manera que ens ha succeït a nosaltres".

Invitacions: Sala Aifos


VEU Revista cultural de la Universitat d'Alacant


Revista Cultural VEU
Secretariat de Promoció Cultural i Lingüística
Universitat d'Alacant
Carretera Sant Vicent s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 9593

Fax: (+34) 96 590 3464

Twitter: https://twitter.com/culturaenlaua

Facebook: http://facebook.com/culturaenlaua

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464