Saltar apartados
  • UA
  • veu.ua.es
  • EL SECRETARIAT DE CULTURA EDITA EL LLIBRE 'DANZA CONTEMPORÁNEA: TÉCNICA Y CREATIVIDAD'

EL SECRETARIAT DE CULTURA EDITA EL LLIBRE 'DANZA CONTEMPORÁNEA: TÉCNICA Y CREATIVIDAD'


El Secretariat de Cultura de la Universitat d'Alacant ha editat en format CD el llibre Danza contemporánea: técnica y creatividad, del professor del taller de dansa contemporània de la UA Boris Chircovskii i la ballarina Noelia Vicente Selfa. Segons Chircovskii: "Aquest llibre és una reflexió que pot servir com a guia per al professorat i els alumnes de dansa que experimenten i cerquen noves formes d'ensenyament de la dansa contemporània. Desitgem compartir l'experiència de la nostra investigació utilitzant els coneixements adquirits en el camp de l'ensenyament creatiu i unificant els temes, amb la finalitat de facilitar la construcció d'un mètode propi en aquesta disciplina".

En el llibre es tracten nombroses qüestions com els principals moviments del cos, els tipus de moviments i la classificació del factor corporal. També es toquen aspectes com els imperatius tècnics, cosa que comprén l'alineació corporal, la sensibilitat corporal específica, la flexibilitat, la consciència de referències òssies, la consciència dels trajectes i les funcions musculars, la respiració, la mobilitat global del cos i la participació de la mirada.

Per a Chircovskii, "la dansa és un art i no cal oblidar que estem educant artistes-intèrprets, actors-ballarins, i no fabriquem màquines de fer acrobàcies. Sí, és indiscutible que sense una bona tècnica avui dia no es pot aspirar a molt, però el que defensem és la personalitat, la bona interpretació, la sensibilitat especial que cal transmetre a l'hora d'actuar. És molt important començar alhora l'ensenyament de la tècnica i l'expressió d'aquesta".

En el llibre s'inclouen, a més de diversos temes d'interés tant per a professorat com per als alumnes d'aquesta disciplina, alguns exercicis pràctics, com també l'estructuració d'una classe de dansa integrada per l'escalfament, les combinacions tècniques i els desplaçaments, la improvisació estructurada i la composició. El CD es podrà consultar pròximament en www.veu.ua.es.


VEU Revista cultural de la Universitat d'Alacant


Revista Cultural VEU
Secretariat de Promoció Cultural i Lingüística
Universitat d'Alacant
Carretera Sant Vicent s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 9593

Fax: (+34) 96 590 3464

Twitter: https://twitter.com/culturaenlaua

Facebook: http://facebook.com/culturaenlaua

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464