Saltar apartados
  • UA
  • veu.ua.es
  • LLUÍS LLACH I JORGE DREXLER EN LA NOVA PROGRAMACIÓ DEL PARANIMF

LLUÍS LLACH I JORGE DREXLER EN LA NOVA PROGRAMACIÓ DEL PARANIMF


El Vicerectorat d'Extensió Universitària presenta la programació del segon quadrimestre del paranimf, que es desenvoluparà del 13 de febrer al 31 de maig. La nova oferta, que engloba 24 espectacles d'arts escèniques, aposta per produccions de qualitat adreçades a un públic jove. En el marc de la nova programació, s'hi inclouen els espectacles del Paranimf Festiu, produccions de les aules de teatre universitari, aules de música i tallers de la Universitat d'Alacant, que es duen a terme durant el curs acadèmic i s'estrenaran al maig.

Música
Les cançons d'El hombre delgado, el personatge creat per Fidel Moreno, obriran la programació del paranimf el 13 de febrer. Lletres d'amors contrariats, pèrdua i perdició en la veu trencada d'aquest cantant-personatge fictici, que ha decidit alimentar-se únicament d'aire per a escapar dels convencionalismes.

El dimecres 21 de febrer visitarà l'auditori universitari Lluís Llach, que presentarà l'àlbum i, un treball que recull cançons antigues i inèdites ―elaborat al marge dels grans èxits―, amb el qual clausura una carrera plena d'èxits.

Enguany, el Consell d'Alumnes de la UA celebra el 20é Aniversari. En el marc de la celebració, es realitzaran dos recitals sota el títol "Concerts compromesos". El primer, a càrrec del guanyador de l'Òscar Jorge Drexler, tindrà lloc el 24 de febrer. L'autor presentarà el seu últim disc, 12 segundos de oscuridad. El segon concert, que s'inclou en els actes del Dia Internacional de la Dona, serà l'actuació de Sibyl Vane i Nosoträsh, dues veus intimistes de dues dones procedents del pop independent espanyol. Serà el 7 de març. El tercer concert, el 15 de març, serà Versos prestados, un espectacle on el rap i la poesia es donen la mà, amb la participació dels rapers Chojín i l'alacantí Nach i l'ambientació de dj Julian. Recitaran poemes del Premi Nacional de Poesia, Félix Grande, i el Premi Internacional Fernando Rielo de Poesia Mística, Teodoro Rubio.

El 13 de març visitarà la UA l'Orquestra Simfònica Acadèmica de Sant Vicent (OSASV), dirigida per Miguel Romero Llopis. L'Orquestra és un referent musical de les comarques d'Alacant, a causa de la joventut dels components i d'una atrevida, variada i exigent programació que la duu a realitzar més de vint actuacions a l'any.

El 25 d'abril, Miquel Gil, un dels fundadors del grup de música tradicional valenciana Al Tall, presentarà el seu últim àlbum, Kata. A més del seu pas per Al Tall, Gil va fundar Terminal Sud, un projecte proper al pop ètnic, en què es fusionen diversos estils musicals.

El 8 de maig, Christina Rosenvinge aterrarà al Paranimf amb Continental 62 , un àlbum que pren el nom del vol que connecta Newark (Nova York) amb Barajas i que també és la tercera part de la trilogia iniciada amb els treballs anteriors, Frozen Pool i Foreign Land. En aquest nou disc col·laboren els músics novaiorquesos Steve Shelley (Sonic Youth, Two Dollar Guitar) i Jeremy Wilms (Chin Chin, Antibalas), entre d'altres.

Teatre i dansa
El 14 de febrer s'iniciaran les representacions teatrals amb Contratemps, dirigida per Chema Cardeña, una història amb un denominador comú: el pas del temps. Cinc històries de vida, amb un subtil toc d'ironia i sarcasme.

El 20 de febrer es representarà El matrimonio Palavrakis, d'Angelica Liddell, a càrrec de Mia. Cia. i Katarsis de Villena, una obra que reflecteix algunes de les constants de la poètica de l'autora: l'amor, l'odi, el qüestionament de les perversions, la decadència de la institució familiar, el rebuig a tenir descendència, la mort violenta... Un viatge, en definitiva, cap a l'interior del ser humà.

El 28 de febrer, la companyia de dansa de Marta Carrasco escenificarà J'arrive, una producció que engloba els moments essencials dels diversos espectacles realitzats durant els deu anys de trajectòria escènica de la companyia. L'any 2005, Marta Carrasco va obtenir el Premi Nacional de Dansa de la Generalitat de Catalunya, en reconeixement a la seua reeixida carrera professional.

El 6 i 7 de març, a les 20.15 i 12.00 h respectivament, la polifacètica Antonia San Juan xafarà les taules del paranimf amb l'espectacle Las que faltaban, en què es presenten diversos personatges femenins, que tracten temes com la violència, l'amor, l'abandonament, la insatisfacció, la incomprensió, la sobrecàrrega, la infància, la vellesa i la solitud, amb textos de Quim Monzó, Terenci Moix i Antonia San Juan, entre d'altres.

El 14 de març, la companyia de dansa alacantina Chircovskii Dance Project, dirigida per Boris Chircovskii, realitzarà l'espectacle Collage, un muntatge d'elements preexistents heterogenis que creen contrastos inesperats.

El 20 de març, Xavi Castillo, amb la seua companyia Pot de Plom, tornarà al Paranimf amb el seu irreverent sentit de l'humor, aquesta vegada amb l'espectacle Con la Iglesia hemos topao!!! Bisbes, papes, la Bíblia, condoms... un assortiment de temes relacionats amb l'església, amb els quals construeix un nou muntatge ple de sàtira i improvisacions.

El 21 de març, la companyia Dramatúrgia 2000 presenta l'espectacle La Suïcida (Zena-Bomba), d'Ivana Sajko. Conta la història dels últims dotze minuts i mig de vida d'una dona, els previs a un atemptat terrorista en què morirà. L'autora ofereix pinzellades dels discursos que empren els polítics i alguns mitjans de comunicació.

El 27 de març, el Col·legi Major de la UA acollirà l'obra Aula abierta de filosofia. Dossier Cachai, del Teatro del Buscavidas, que narra la historia del viatge d'aquells que ho han perdut tot i s'esforcen per mantenir-se dempeus.

El 24 d'abril, el teatre clàssic arriba a la universitat amb la companyia Catalifa, que escenificarà Asinaria, de Plaute. Asinaria o la Comèdia dels Ases deu el títol al preu de la venda d'uns ases que, en el transcurs de l'embolic còmic, servirà per a traure de dificultats Argirip, un jove enamorat que no té diners per a poder pagar els favors de la seu estimada Filènia.

Paranimf Festiu
El 10 de maig, el Taller de Dansa Contemporània de la UA, dirigit per Boris Chircovskii, presentarà l'espectacle de final de curs Cajón de sastre, en què els alumnes demostraran les habilitats apreses al llarg del curs.

El 16 de maig, l'Aula de Teatre de la UA, sota la direcció de Juan Luis Mira, escenificarà El blues de Macky Navaja, a partir dels textos de John Gay i Bertold Brecht.

El 17 de maig actuarà la Coral Universitària, dirigida per Juan Luis Vázquez.

El 23 de maig, l'Aula de Teatre Universitari, dirigida per Tomàs Mestre, durà a escena l'obra En cap cap cap, teatre de l'absurd sobre textos de Vicent Tur, Pere Calders, David Plana, André Prada, Juan Luis Mira, Apel·les Mestre, Raymond Devos, Roland Budillard, Karl Valentín i Swladomir Mrozec.

El 24 de maig, els alumnes dels tallers de percussió llatina, flamenca i africanobrasilera, i de guitarra contemporània i flamenca faran un recital dirigits per Pakito Baeza, Antonio Correas, OSA quartet de percussió, Baldomero Amador i Santiago Iglesias.

El 30 de maig, l'Aula de Teatre Clàssic, dirigida per Charo Amador i Andrés Vinaches, posarà en escena de Ifigenia en Aúlide, d'Eurípides. La traducció i versió ha sigut realitzada per la professora de Filologia Grega de la UA, M. Paz López.

Finalment, el 31 de maig tindrà lloc l'actuació dels alumnes de el taller Big Band Jazz de la UA, sota la direcció de Ramon Cardo.

Les entrades i invitacions estaran a la disposició del públic a partir del 25 de gener.

Entrades: Llibreria Compas UA, FNAC, Servicam i una hora abans de l'actuació al Paranimf.

Invitacions: Sala Aifos

Més informació
Punt d'Informació Cultural (PIC)
Tel.: 965 90 3725VEU Revista cultural de la Universitat d'Alacant


Revista Cultural VEU
Secretariat de Promoció Cultural i Lingüística
Universitat d'Alacant
Carretera Sant Vicent s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 9593

Fax: (+34) 96 590 3464

Twitter: https://twitter.com/culturaenlaua

Facebook: http://facebook.com/culturaenlaua

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464