Saltar apartados
  • UA
  • veu.ua.es
  • TRES FOTÒGRAFS ALACANTINS OFEREIXEN LA SEUA MIRADA SOBRE EL CONFLICTE DEL SÀHARA

TRES FOTÒGRAFS ALACANTINS OFEREIXEN LA SEUA MIRADA SOBRE EL CONFLICTE DEL SÀHARA


Conscient de la responsabilitat de mantenir viva la demanda d'autodeterminació de la República Àrab Sahrauí Democràtica (RASD), reconeguda per l'ONU fa 31 anys, la Universitat d'Alacant inaugura el dimarts 16 de gener, l'exposició "Sahrauís: un poble encallat en sec". La mostra reuneix 45 fotografies que abasten 10 anys d'exili del poble sahrauí, de 1996, data en què es complia el 20é aniversari de la proclamació de la RASD, a 2006.

L'acte d'inauguració tindrà lloc a la sala Altamira del Museu de la Universitat d'Alacant, a les 20.00 h, i estarà presidit pel rector, Ignasi Jiménez Raneda. Entre els assistents, hi haurà el vicerector d'Extensió Universitària, Jesús Pradells; el director del MUA, Mauro Hernández; el president de la Coordinadora d'Associacions d'Amistat amb el Poble Sahrauí, Enrique Cerdán Tato; la delegada del Front Polisario a Alacant, Fátima Sidi, i els fotògrafs alacantins Rafael Arjones, Ángel García Català i Manuel Carratalà, autors de les imatges exhibides. Després de l'acte, l'associació DAJLA de Sant Vicent del Raspeig, integrant de la Coordinadora d'Associacions d'Amistat amb el Poble Sahrauí, que també ha participat en l'organització de la mostra, oferirà un te moro a la part coberta de l'auditori del MUA.

Les instantànies que recull aquesta exposició han sigut realitzades, al llarg de diversos viatges, per aquests tres fotoperiodistes alacantins, que ja han mostrat altres treballs a la Universitat. Rafa Arjones (diari Información), José Manuel Carratalà (diari Información) i Ángel García Català (semanari Costa Blanca Nachrichten) testimonien les dures condicions de vida als campaments aïllats al desert del Sàhara: Arjones a través de fotografies que plasmen el recorregut de la major caravana de la història de l'exili sahrauí que va tenir lloc al febrer de 1996, García Català amb imatges plenes de resignació i humanitat i Carratalà narrant la crònica fotoperiodística dels dos últims anys.

Els textos que acompanyen aquesta galeria d'imatges tracten d'apropar l'espectador a la complexa realitat sahrauí. Els seus autors, escriptors i periodistes alacantins, coneixen de primera mà l'apatia governamental i la necessitat d'un compromís personal i social que contribuïsca a conscienciar la comunitat internacional de la vigència del conflicte sahrauó. Segons Òscar Llopis, president de l'Associació d'Amics del Poble Sahrauí d'Alacant i comissari de la mostra, "els fotògrafs presents en aquesta exposició, pretenen no només conscienciar, sinó informar i intentar promoure accions solidàries, amb l'art i la cultura com a eines de treball".

"Sahrauís: un poble encallat en sec" podrà veure's a la sala Altamira del MUA fins al pròxim 17 de febrer.


VEU Revista cultural de la Universitat d'Alacant


Revista Cultural VEU
Secretariat de Promoció Cultural i Lingüística
Universitat d'Alacant
Carretera Sant Vicent s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 9593

Fax: (+34) 96 590 3464

Twitter: https://twitter.com/culturaenlaua

Facebook: http://facebook.com/culturaenlaua

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464