Saltar apartados
  • UA
  • veu.ua.es
  • CONCERT DE L'ORQUESTRA SIMFÒNICA ACADÈMICA DE SANT VICENT DEL RASPEIG

CONCERT DE L'ORQUESTRA SIMFÒNICA ACADÈMICA DE SANT VICENT DEL RASPEIG

El dimarts 13 de març, a les 20.15 h, tindrà lloc al paranimf de la UA el concert de l'Orquestra Simfònica Acadèmica de Sant Vicent del Raspeig (OSASV), dirigida per Juan Miguel Romero. L’OSASV és un referent musical a la província d'Alacant, gràcies a la joventut dels components i a una atrevida, variada i exigent programació que la duu a fer més de vint actuacions a l'any. L’OSASV hi interpretarà un repertori que inclou l’Obertura Rosamunda, de F.Schubert; Suite l'Album de Nadia, de J.I. Canet, i Simfonia Londres, de J.Haydn.

L'Orquestra Simfònica Acadèmica de Sant Vicent va nàixer en 1982 com a orquestra de cambra. Amb el pas del temps, i gràcies al treball del seu fundador, Mariano Pérez, l'agrupació incorporà nous músics i es consolidà com a orquestra de cambra. Durant aquest temps, l'orquestra ha fet nombrosos concerts a Andalusia, Castella-la Manxa, TVE i el Palau de la Música de València, a pràcticament tots els pobles d'Alacant i a d’altres de València i Múrcia.

El director
Diplomat en Educació Musical per la Universitat d'Alacant, Juan Miguel Romero ha assistit a diversos cursos de perfeccionament i màster de clarinet amb professors de reconegut prestigi internacional com José Luis Estellés, Anthony Pay, Francisco Florido, Enrique Pérez Piquer o José Vicente Herrera, entre altres. Ha format part de l'Orquestra Simfònica del Conservatori Superior de Música “Òscar Esplà” d'Alacant, amb la qual va realitzar una gira per França, i del Grup de Cambra de la Universitat d'Alacant.

S'inicià en el camp de la direcció de la mà de Francesc Cabrelles i amplià formació amb J.A. Espinosa, Enrique García Asensio, Jan Cober i E. Corporon. Ha sigut director de la banda musical “La Lira” de Montfort, amb la qual ha participat en diversos festivals, i ha realitzat concerts al Palau de la Música de València, entre altres. Pel maig de 2005 va participar com a director convidat en l'Orquestra Simfònica Acadèmica de Sant Vicent i pel juliol en va ocupar el càrrec de subdirector. Des de juny de 2006, ocupa el lloc de director titular de l'Orquestra Simfònica Acadèmica de Sant Vicent i de coordinador tècnic de les seccions de l'agrupació.

Invitacions: sala Aifos


VEU Revista cultural de la Universitat d'Alacant


Revista Cultural VEU
Secretariat de Promoció Cultural i Lingüística
Universitat d'Alacant
Carretera Sant Vicent s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 9593

Fax: (+34) 96 590 3464

Twitter: https://twitter.com/culturaenlaua

Facebook: http://facebook.com/culturaenlaua

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464