Saltar apartados

LA CREATIVITAT DE LES ARTS PLÀSTIQUES

Conéixer els elements fonamentals de l'expressió plàstica, investigar el color, la forma, la composició, l'equilibri i aprendre a interpretar el món per a aconseguir un treball creatiu són els objectius dels cursos d'arts plàstiques “Taller de pintura: la suggestió del color i la plenitud de la forma” i “Taller de pintura a l'aire lliure”, organitzats pel Secretariat de Cultura de la Universitat d'Alacant.

El taller sobre la suggestió del color, impartit per la pintora andorrana Lluïsa Casas Grimaldos, es desenvoluparà del 23 al 26 d'abril a la sala Aifos i, paral•lelament, en el mateix espai, s'exposarà la mostra “Territoris de la memòria”, que ha fet l'autora. Durant el taller, segons comenta Casas, “presentaré una mostra representativa de la pintura contemporània andorrana i explicaré la tècnica que utilitze. A partir d'ací, s’hi cercaran temes per a les obres dels alumnes i s'aplicaran les tècniques apreses. Parlarem ―continua Cases― del color, de la forma, de la composició i, sobretot, de com realitzar un quadre des del principi i la forma idònia d'abordar el treball segons cada alumne”. En relació amb l'exposició, s'exhibiran prop de vint obres en tècnica mixta, amb pintura acrílica i vidre sobre paper, de petit i de gran format. “Hi ha en l'exposició dues varietats de quadres: els de tonalitats blaves, que tracten sobre Turquia, i els rojos, sobre l'Havana. Són quadres paisatgístics, encara que també n’hi ha que plasmen figures humanes o que s’inspiren en biblioteques. És pintura figurativa, però no realista”. Respecte al títol de la mostra, l'autora explica que allò que pinta “no és el que veig, sinó el que sent, el que recorde, les sensacions, perquè pinte amb el cor”.

El taller de pintura a l'aire lliure, que s'efectuarà del 3 al 31 de maig a la Seu Universitària d'Alacant, serà impartit per Simón Picó Tato. Aquest curs pretén aproximar l'alumne al món de la pintura i dotar-lo dels recursos necessaris per a desenvolupar la tècnica de l'oli, a més d’estimular la creativitat artística i la imaginació. Els objectius proposats, segons explica Picó, són “l'ús de la perspectiva, la necessitat de estetitzar el plànol i un tractament diferent del color”. En aquest taller, com comenta el professor, “es tractarà la pintura urbana, que seria una especialitat dins del paisatge. Intentarem que els alumnes facen treballs des de la terrassa o des de les finestres de la Seu, perquè puguen prendre un paisatge urbà com a model, sense l'ús de la fotografia”.

Matrícula
Pots matricular-te al Punt d’Informació Cultural (Planta baixa del paranimf)
e-mail: ofi.cultura@ua.es
Tel. 965 90 37 25

VEU Revista cultural de la Universitat d'Alacant


Revista Cultural VEU
Secretariat de Promoció Cultural i Lingüística
Universitat d'Alacant
Carretera Sant Vicent s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 9593

Fax: (+34) 96 590 3464

Twitter: https://twitter.com/culturaenlaua

Facebook: http://facebook.com/culturaenlaua

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464