Saltar apartados
  • UA
  • veu.ua.es
  • LA UNIVERSITAT I BANCAIXA AMB LA INTEGRACIÓ SOCIAL

LA UNIVERSITAT I BANCAIXA AMB LA INTEGRACIÓ SOCIAL

L'equip tècnic de l'Oficina d'Esports de la Universitat d'Alacant es reunirà, el dimecres 28 de març, amb els responsables de Bancaixa, l'Ajuntament de Sant Vicent del Raspeig i els clubs esportius implicats en el Programa d'Integració Social mitjançant l'Esport que la UA està duent a terme per segon any consecutiu. L'objectiu de la reunió és presentar les conclusions de l'any anterior, coordinar tots els organismes implicats i perfilar les actuacions que es desenvoluparan fins a final de curs.

L'Oficina d'Esports de la Universitat d'Alacant posa en marxa la segona edició d'aquest programa gràcies a les ajudes obtingudes a través del conveni UA–Bancaixa 2007. Igual que l'any anterior, hi participen l'Oficina d'Esports i l’Escola de Treball Social de la Universitat d'Alacant, amb la implicació de l'Ajuntament de Sant Vicent del Raspeig. El responsable del Programa, Jorge Carrió, explica que aquest projecte va nàixer amb la idea de “proporcionar als adolescents amb risc d'exclusió social un entorn favorable a la integració, en el nostre cas l'eina que s'ha utilitzat és l'esport”. Carrió explica que després de l'èxit aconseguit en l'edició de l'any passat amb la integració dels adolescents en l'Escola de Rugbi, enguany s'hi ha inclòs altres disciplines esportives com ara l'atletisme i l’hoquei i no es descarta la possibilitat de seguir creixent en aquest sentit.

El programa d'integració social mitjançant l'esport assisteix enguany a una desena de joves d'entre 15 i 17 anys, estudiants a Sant Vicent del Raspeig. El programa de l'any passat va culminar en les I Jornades d'Integració Social mitjançant l'Esport de la Universitat d'Alacant, que es van celebrar al novembre i van comptar amb més de 200 assistents. La idea de les jornades era fer una posada en comú entre institucions i municipis on es desenvolupen programes similars, a fi d’intercanviar models i ampliar horitzons. Segons Carrió, “el que sí que va quedar demostrat sobradament, tant a través del programa de l'any passat com de les jornades, és que l'esport pot servir com a eina clau per a la integració social d'aquests xavals”. L'objectiu ara és que el model s'assumisca i s'estandarditze a través de les regidories de benestar dels diversos municipis.

VEU Revista cultural de la Universitat d'Alacant


Revista Cultural VEU
Secretariat de Promoció Cultural i Lingüística
Universitat d'Alacant
Carretera Sant Vicent s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 9593

Fax: (+34) 96 590 3464

Twitter: https://twitter.com/culturaenlaua

Facebook: http://facebook.com/culturaenlaua

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464