Saltar apartados
  • UA
  • veu.ua.es
  • SALVADOR GINER: "LA VIRTUT REPUBLICANA ÉS LA PARTICIPACIÓ CIUTADANA"

SALVADOR GINER: "LA VIRTUT REPUBLICANA ÉS LA PARTICIPACIÓ CIUTADANA"

El sociòleg Salvador Giner va afirmar ahir que “la virtut republicana és la participació”. Giner va pronunciar ahir una conferència a la Seu Ciutat d’Alacant dins del cicle de Política i ciutadania, que organitzen els Vicerectorats d’Extensió Universitària i el de Qualitat i Harmonització Europea.

Per al “republicanisme” que defensa Salvador Giner, la ciutadania constitueix el centre de la polis, el centre de la vida democràtica, i ha de ser activa i participativa. Giner va insistir en el fet que la salut d’un règim democràtic es troba, sobretot, en el fet que tinga una societat civil forta, organitzada i activa. També va afirmar que l’ideari “republicà” descansa més sobre el valor de la fraternitat que sobre el valor de la igualtat o la llibertat.

El cicle Política i ciutadania es tancarà el pròxim dilluns 2 d’abril, a les 20 h, a la Seu Ciutat d’Alacant amb una conferència de Dominique Schnapper, sociòloga i membre del Consell Constitucional de França, qui ha estat presidenta de la Societat Francesa de Sociologia (1995-1999) i Premi Balzan de Sociologia 2002, i és doctora honoris causa per la Universitat MacGill de Montreal.

Schnapper pronunciarà la seua conferència en francès: “Assistons nous à la fin de l’idée de Représentation?”. El públic assistent podrà disposar del text de la conferència en llengua catalana.

VEU Revista cultural de la Universitat d'Alacant


Revista Cultural VEU
Secretariat de Promoció Cultural i Lingüística
Universitat d'Alacant
Carretera Sant Vicent s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 9593

Fax: (+34) 96 590 3464

Twitter: https://twitter.com/culturaenlaua

Facebook: http://facebook.com/culturaenlaua

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464