Saltar apartados
  • UA
  • veu.ua.es
  • TOCA, TOCA. ELS CONCERTS JOVES DE LA UA, UNA PLATAFORMA PER A LES BANDES EMERGENTS

TOCA, TOCA. ELS CONCERTS JOVES DE LA UA, UNA PLATAFORMA PER A LES BANDES EMERGENTS

Número 5, El Pacto i Grave Yacht Club són les bandes que participaran el pròxim dijous 29 de març en la setena edició del “Toca, toca. Els concerts joves de la Universitat d'Alacant”, que tindrà lloc a la sala de concerts Nave 8, a partir de les 21.30 h. En aquesta ocasió, el públic podrà gaudir de diversos estils musicals, des del pop amb reminiscències dels anys 60 de Número 5, fins al pop-rock cèltic d’El Pacto. Com a grup convidat, actuaran els rockers de Grave Yacht Club, una banda amb influències de The Beatles, Rolling Stones, The Who i Bob Dylan, que actualment està promocionant el seu primer àlbum, Get drunk!

L'esperit del “Toca, toca”, que va començar la seua marxa a mitjan curs acadèmic 2005-2006, és “donar l'oportunitat als grups amb vinculació universitària, perquè puguen difondre les seues propostes, tant en l'àmbit dels concerts com en un àmbit més mediàtic”, explica Joaquín Quílez, tècnic del Secretariat de Cultura de la Universitat d’Alacant. El projecte es va iniciar amb la idea d'un registre de grups universitaris extensiu a la resta d’universitats de la Comunitat Valenciana. Aquestes bandes, amb el suport universitari, podrien fer concerts i difondre les seues creacions. En poc temps, seixanta grups s'hi havien inscrit i van començar els concerts, en què han col•laborat bandes de l'escena local com ara Exit, Marx, Rose Colored Glasses, Applejack, Conflicto, Rosewood, The Fartones i un llarg etcètera, que han actuat en els escenaris de Nave 8 i el Museu de la UA.

“Una de les coses de què ens hem adonat, arran del registre de grups emergents, és la diversitat d'estils i matisos dins de les categories clàssiques musicals com el pop, el rock o la cançó d'autor”, comenta Quílez. “També és important destacar les col•laboracions amb les setmanes culturals de Filosofia i Lletres i de Dret, en què hem inclòs edicions de “Toca, toca”, amb una bona acceptació per part de la comunitat universitària”. Així mateix, s'ha col•laborat amb associacions i entitats que estan treballant, en la província d’Alacant, per a la difusió i promoció de nous grups musicals. “En aquesta línia ―continua el tècnic cultural de la UA― cal esmentar la col•laboració amb Alacant Rock i l'Associació de Cantautors “L'Esplanada” i, com no, la de les universitats valencianes, ja que en els concerts s'ha intentat que estiguen presents bandes de l'àmbit universitari de la Comunitat Valenciana”.

Les invitacions per al concert del 29 de març poden recollir-se a la sala Aifos de la UA o una hora abans a la sala Nave 8.

VEU Revista cultural de la Universitat d'Alacant


Revista Cultural VEU
Secretariat de Promoció Cultural i Lingüística
Universitat d'Alacant
Carretera Sant Vicent s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 9593

Fax: (+34) 96 590 3464

Twitter: https://twitter.com/culturaenlaua

Facebook: http://facebook.com/culturaenlaua

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464