Saltar apartados

UNICÒMIC 2007

Del 28 al 31 de març tindrà lloc Unicómic 2007, un punt de trobada per a tots els amants del nové art, que engloba projeccions, conferències, exposicions i trobades amb autors. Enguany, Unicómic comptarà amb la presència del dibuixant argentí Al Barrionuevo, l'artista anglosaxó Gary Spencer Millidge i els dibuixants anglesos Trevor Hairsine i Barry Kitson. Així mateix, com a activitat paral•lela, s'exhibirà a la sala Aifos una nova edició de la Mostra d'Humor Social que, en aquesta ocasió, s'ha dedicat a la tolerància.

Programa

Dimecres 28 de març
A les 19.00 h, al Fòrum FNAC, es durà a terme la segona sessió de trivial “Sóc el que més sap de còmics a Alacant”, en què els aficionats poden mostrar els seus coneixements sobre còmics clàssics, superherois, manga, europeu, argentí i adaptacions al cinema.

Dijous 29 de març
A les 17.00 h, a la sala de graus de la Facultat de Dret, es projectarà el documental commemoratiu 50 años del Capitán Trueno i s'impartirà la ponència homònima a càrrec d'Armonía Rodríguez.

Divendres 30 de març
A les 10.00 h, a la sala Aifos, s’impartirà la conferència “Lost in traslation. Traduciendo a Mister Moore”, a càrrec de Raúl Sastre, traductor de còmics i de la novel•la d’Alan Moore La voz del fuego i del llibre Alan Moore, retrato de un caballero extraordinario.

A les 11.00 h, tindrà lloc al mateix espai la ponència “El humor gráfico en la transición”, a càrrec d'Antonio Marín, editor de còmics en diverses editorials, historiador i autor de diversos llibres sobre aquest mitjà.

A les 17.00 h, a la sala d'actes de l'Escola Politècnica I, es portarà a terme la primera sessió de les trobades amb els autors, amb Al Barrionuevo i Gary Spencer Millidge. Barrionuevo és un autor argentí i membre del grup de dibuixants “La Inquisición Española”, autor de Batman: Gotham Knights i altres col•leccions del Señor de la noche. Spencer Millidge és un artista anglosaxó que ha saltat a la fama amb la col•lecció Strangehaven. També ha coordinat el llibre Alan Moore, retrato de un caballero extraordinario.

Dissabte, 31 de març
A les 09.00 h, a la sala Altamira de la Seu Universitària d'Alacant, s'exhibiran les següents projeccions: Final fantasy VII: advent children (2005), dirigida per Tetsuya Nombra i Takeshi Nozue; Inmortal (ad vital) (2004), per Enki Bilal, i Ultimate avangers (2006), per C. Geda, S.I. Gordon i B. Richardson.

A les 17.00 h, se celebrarà la segona trobada amb els autors, en aquesta ocasió amb Trevor Hairsine i Barry Kitson. Hairsine és un dibuixant anglès procedent de 2000AD, on va treballar amb els clàssics Juez Dredd i Perros de Estroncio. En els últims anys ha dibuixat la línia Ultimate i Pantera negra. Kitson és col•laborador habitual del guionista Mark Waid, en col•leccions com Empire, Supergirl and the Legion of Superheros i JLA Año Uno.

Les jornades han sigut organitzades pel Vicerectorat d'Extensió Universitària, el Consell de la Joventut d'Alacant, el Centre d'Estudis Iberoamericans Mario Benedetti, el Consell d'Alumnes i l’Ajuntament d'Alacant. Coordinen Universitaris Progressistes i el Club Star Trek Alacant.

Més informació
www.unicomic.es

VEU Revista cultural de la Universitat d'Alacant


Revista Cultural VEU
Secretariat de Promoció Cultural i Lingüística
Universitat d'Alacant
Carretera Sant Vicent s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 9593

Fax: (+34) 96 590 3464

Twitter: https://twitter.com/culturaenlaua

Facebook: http://facebook.com/culturaenlaua

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464