Saltar apartados

VII EDICIÓ D'HUMOR SOCIAL: TOLERÀNCIA

El 22 de març s'inaugurarà, a la sala Aifos de la Universitat d’Alacant, la VII Mostra d'Humor Social que, en aquesta ocasió, està dedicada a la tolerància. Humoristes gràfics com Forges, Almarza, Enrique, El Keto, Marçal i Zulet, entre d’altres, participen amb vinyetes gràfiques en aquesta mostra, que ja s'ha convertit en un clàssic del campus. Així mateix, el mateix dia 22 es lliurarà el premi Notari de l'Humor, que enguany han obtingut la gallega María José Mosquera Becerro i el burgalés resident a Alacant Eduardo Ibáñez Juanes ‘Edu'.

La intenció d'aquesta mostra és sensibilitzar l'espectador a través de l'art i amb la lògica de l'humor sobre els grans temes socials. En les exposicions precedents, els artistes han ensenyat el traç més crític i la mirada més àcida en abordar, amb subtil ironia, temes com els drets humans, la desocupació, la religió o la violència de gènere. En aquesta exposició, els artistes reflexionen sobre la tolerància entesa com a antídot de la discriminació de qualsevol tipus: sexual, racial, econòmica, etc. La mostra s'exhibirà fins al 4 d'abril.

Notaris de l'Humor
María José Mosquera Becerro publica diàriament vinyetes humorístiques en el diari La Voz de Galicia. Així mateix, en 2005 va obtenir el tercer premi del concurs de tires de “Historietas contra el sexismo”, organitzada per l'Ajuntament de La Corunya, i ha fet exposicions individuals i col•lectives.

Eduardo Ibáñez Juanes ‘Edu’ té una llarga trajectòria relacionada amb l'art i l'humor gràfic. Ha participat en nombroses exposicions col•lectives i ha obtingut, en dues ocasions, la Torxa de l'Humor de València. A més, col•labora amb la Universitat d'Alcalá de Henares en la Mostra d’humor gràfic que anualment convoca aquesta institució.

VEU Revista cultural de la Universitat d'Alacant


Revista Cultural VEU
Secretariat de Promoció Cultural i Lingüística
Universitat d'Alacant
Carretera Sant Vicent s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 9593

Fax: (+34) 96 590 3464

Twitter: https://twitter.com/culturaenlaua

Facebook: http://facebook.com/culturaenlaua

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464