Saltar apartados

SETMANA DE LA LECTURA

Per a sumar-se a les celebracions organitzades amb motiu del 23 d'abril, Dia Internacional del Llibre i data de defunció de Shakespeare, Cervantes i Garcilaso de la Vega, la Universitat d'Alacant ha programat una intensa setmana d'activitats relacionades amb la literatura i la paraula en totes les seus vessants, que es desenvoluparà fins al 27 d'abril. Una lectura pública de Cien años de soledad, un diàleg amb l'últim premi Hiperion de Poesia, Luís Bagué, i Elena Medel, premi de Poesia Jove d'Andalusia; una sessió d'escriptura a la carta, en què tres escriptors atendran les peticions de la comunitat universitària i escriuran un poema o un text en prosa a qui els ho demane. A més, comptarem amb la mostra 9 gravadors interpreten Ausiàs March, que s’exposarà a la sala Aifos, amb els artistes valencians Rafael Armengol, Arcadi Blasco, Manuel Boix, Joan Castejón, Joan Genovés, Artur Heras, Joaquim Michavila, Antoni Miró i Vicent Traver, els quals han plasmat, a través del gravat sobre metall, la seua interpretació de la poesia d'Ausiàs March.

Una altra de les activitats estrella de les jornades és el taller de literatura i música Spoken word, una forma artística que posa en joc gèneres com la literatura, la música o el teatre, com un joglar modern. El taller anirà a càrrec de l'escriptor, periodista, fotògraf i músic Bruno Galindo, autor d'obres com Diario de Corea i África para sociedades secretas. La música estarà present també en aquesta setmana, amb tres concerts: el 23 d'abril, a les 21.30 h, es retransmetrà en directe i per Internet el concert de Paco Ibáñez Nos queda la palabra, des del Gran Teatre del Liceu de Barcelona, que es podrà seguir des de la sala de graus de la Facultat de Dret. El 25 d'abril, a les 20.15 i al paranimf de la UA, Miquel Gil oferirà un recital, amb els temes del seu últim treball Katá, i el 27 d'abril se celebrarà una nova edició de Toca toca. Els concerts joves de la UA, amb les actuacions de Mugroman i Tinc ladilles.

L’intercanvi literari al costat de la Biblioteca General, les projeccions de curts i documentals literaris del Canal Alfa Kosmópolis (Festa Internacional de Literatura del Centre de Cultura Contemporània de Barcelona), les sessions del Club de Lectura, un taller sobre la presència del menjar en la literatura i la trobada d'escriptors Diàleg a tres, en què conversaran Jaume Pérez Montaner i Bernat Capó, les actuacions de malabars i l'exposició de fotografia de Mercedes Micó Cercant els llibres completaran els esdeveniments culturals d'aquesta setmana dedicada a commemorar els llibres i subratllar la importància de la lectura.

Fitxer adjunt: semana lectura


VEU Revista cultural de la Universitat d'Alacant


Revista Cultural VEU
Secretariat de Promoció Cultural i Lingüística
Universitat d'Alacant
Carretera Sant Vicent s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 9593

Fax: (+34) 96 590 3464

Twitter: https://twitter.com/culturaenlaua

Facebook: http://facebook.com/culturaenlaua

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464