Saltar apartados
  • UA
  • veu.ua.es
  • A TIRO LIMPIO. SIETE AÑOS DE NOVELA NEGRA EN LA UA (2)

A TIRO LIMPIO. SIETE AÑOS DE NOVELA NEGRA EN LA UA (2)

El Vicerectorat d'Extensió Universitària de la UA ha editat el llibre digital A tiro limpio. Siete años de novela negra en la Universidad de Alicante, coordinat per l'escriptor i professor del taller de Novel·la Negra del Secretariat de Cultura Mariano Sánchez Soler. La publicació arreplega diferents aspectes de la vinculació de la UA amb el gènere de la novel·la negra: els continguts del taller impartit per Sánchez Soler, les claus per a escriure una novel·la negra, els autors convidats a les jornades des que es van iniciar en 2001 fins a 2006 com Juan Madrid, Andreu Martín, David C. Hall, Fernando Marías, Paco Ignacio Taibo II i Georges Tyras, entre d’altres, cinquanta lectures selectes, una bibliografia bàsica per a iniciar-se en el gènere i una filmografía de 130 adaptacions realitzada per Francisco J. Ortiz.

A més, el llibre inclou deu relats escrits per alumnes del taller com La más hermosa de las palabras, de Claudio J. Cerdán, premiat en la Setmana Negra de Gijón 2004; Vale todo, de Víctor M. Fernández Molina; La diosa Cibeles, de María Ángeles Sales, i Nada más que la verdad, de Manuela Maciá, entre d’altres. Un altre dels capítols del llibre està constituït per les actes de Maig Negre, les jornades dedicades a la novel·la negra de 2005 i 2006, i es titula En lugar del crimen: un mayo muy negro, per José Montero Muñoz.

El llibre es pot consultar en la adreça:
http://www.veu.ua.es/es/talleres/materiales


VEU Revista cultural de la Universitat d'Alacant


Revista Cultural VEU
Secretariat de Promoció Cultural i Lingüística
Universitat d'Alacant
Carretera Sant Vicent s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 9593

Fax: (+34) 96 590 3464

Twitter: https://twitter.com/culturaenlaua

Facebook: http://facebook.com/culturaenlaua

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464