Saltar apartados

EL BLUES DE MACKY NAVAJA, A ESCENA

El blues de Macky Navaja és la nova creació del Teatro Universitario de la Universitat d'Alacant, una comèdia musical dirigida per Juan Luis Mira, a partir de l'Òpera dels tres penics de Bertolt Brecht i d'un text del llibretista anglés del segle XVIII John Gay. L'obra, que es va estrenar el passat 4 de maig en la Mostra de Teatre Universitari amb una gran acceptació del públic i que es representarà el 16 de maig, a les 20.15 h, al paranimf de la UA, narra l'ascens al poder d'un mafiós, Macky Navaja, que es casa amb la filla d'una persona influent per a obtenir poder. Segons explica Mira, “he adaptat els textos en funció dels actors, perquè cadascun tinguera el seu paper, i he compost nou cançons per a l'espectacle que es canten en directe. A més, alguns dels actors, a part d’interpretar i de cantar, toquen instruments com el violoncel, la guitarra, el banjo o el piano”.

“L'espectacle continua Mira és molt crític, perquè darrere de la farsa es parla de l'ambició, encara que les coses serioses es diuen amb un somriure, en clau de comèdia”. Aquesta obra ha comportat un dels reptes més importants del director, amb més de trenta muntatges al seu currículum en la UA, per la dificultat de dirigir tants actors sobre l'escenari que canten i ballen. “És molt complicat quant a la coreografia i pel treball actoral. Els xavals canten, ballen i toquen instruments musicals; també han col·laborat en les coreografies i, a més, el 50% dels actors és nou”, explica Mira. “L'obra és un treball simpàtic, fresquet i amb molt d’esforç darrere. Hem assajat moltes hores, hem passat moltes nits en vetlla, però he volgut que tot siga fet per ells, amb un muntatge senzill però en què destaque la complexitat del treball dels actors”.

Invitacions: Sala Aifos

VEU Revista cultural de la Universitat d'Alacant


Revista Cultural VEU
Secretariat de Promoció Cultural i Lingüística
Universitat d'Alacant
Carretera Sant Vicent s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 9593

Fax: (+34) 96 590 3464

Twitter: https://twitter.com/culturaenlaua

Facebook: http://facebook.com/culturaenlaua

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464