Saltar apartados

III PARLAMENT DE LES RELIGIONS

L'associació cívica Mesa Interreligiosa d'Alacant (MIA), pertanyent a la Xarxa Catalanovalenciana d'Entitats de Diàleg Interreligiós, organitza el III Parlament de les Religions, amb la col·laboració de la Universitat d'Alacant, els ajuntaments d'Alacant i de Sant Vicent del Raspeig, la Carta de la Terra, la Diputació d'Alacant i altres entitats privades. El Parlament, que es desenvoluparà els dies 12 i 13 de maig a la UA, té com a tema central la Carta de la Terra i el compromís de les religions i de la societat amb els principis que la inspiren: respecte i atenció a tota la comunitat de la vida, integritat ecològica, justícia social i econòmica i cultura democràtica no violenta i pacífica.

La sessió d'obertura tindrà lloc el dissabte 12 de maig, a les 16.00 h, al paranimf de la Universitat, amb la benvinguda als actes a càrrec del rector Jiménez Raneda i el president de la MIA Farhang Jahangosha. A continuació, Federico Mayor Zaragoza impartirà la conferència inaugural “Carta de la Tierra y cultura de paz”.

A partir de les 17.30 h, començaran les ponències marc a l'aulari I: les religions, el respecte i l’atenció a la vida, la integritat ecològica, el compromís en defensa de la natura, l’ètica de la compassió i el compromís per la justícia social i econòmica, el camí cap a una cultura democràtica, no violenta i pacífica i l’ètica alliberadora de les religions com a alternativa a l'ètica neoliberal del mercat són temes i títols de les conferències que hi tindran lloc.

Així mateix, es ralitzaran catorze tallers i ponències a l'aulari I, a partir de les 18.45 h: “Iniciació al diàleg interreligiós”, a càrrec de Jaume Benaloy Marco (Secretariat Diocesà de Relacions Ecumèniques i Interreligioses d'Oriola i Alacant); “A la recerca de l'Amat, oració amb danses de pau universal”, a càrrec de Maite Pardo (Fòrum d’Estella); “Ciutadania mundial: els joves cap a una ètica global”, a càrrec de Naim Forghani (Comunitat Bahá'í de Barcelona), i “La Carta de la Terra: decenni de l'educació per al desenvolupament sostenible”, a càrrec de Juan Ramón Galán (Fundació Valors).

Per a tancar la primera jornada, se celebrarà al paranimf, a partir de les 21.30 h, un concert multicultural, amb les actuacions de grup Speculum, música de les tres cultures; Sheik Hassan Dyck, música i contes de la mística sufí, i la Coral Internacional Crescendo.


Pràctiques devocionals

El diumenge 13 de maig, el Parlament obrirà les seues portes a les 09.00 h, amb pràctiques devocionals de diverses cultures, que s'efectuaran a l'aulari I, com una meditació raja ioga, una meditació za-zen, Bhayans cant de mantres, una cerimònia budista i oracions amb l'Alcorà, entre d’altres. També es portarà a terme una cerimònia interreligiosa a càrrec de la MIA.

A més, a partir de les 10.00 h, es desenvoluparan en el mateix espai cinc taules rodones: “Les religions i el respecte i l’atenció a la vida”, “Integritat ecològica. Compromís en defensa de la natura”, “Ètica de la compassió i compromís per la justícia social i econòmica”, “Cap a una cultura democràtica, no violenta i pacífica” i “L'educació i la Carta de la Terra. Cap a una ètica planetària”.

Més informació: www.mia.org.es

Fitxer adjunt: revista

Fitxer adjunt: religiones


VEU Revista cultural de la Universitat d'Alacant


Revista Cultural VEU
Secretariat de Promoció Cultural i Lingüística
Universitat d'Alacant
Carretera Sant Vicent s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 9593

Fax: (+34) 96 590 3464

Twitter: https://twitter.com/culturaenlaua

Facebook: http://facebook.com/culturaenlaua

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464