Saltar apartados

FADELA AMARA, EN EL CENTRE DE LA POLÈMICA

Declarar-li la guerra al vel com símbol de l'emancipació de les dones d'origen magrebí en les barriades obreres franceses va ser una de les premisses del moviment “Ni putes ni submises” que fins a ahir dirigia Fadela Amara.

Després de la sorpresa ocasionada arran del seu nomenament com a secretària d'Estat de Ciutadania per Nicolas Sarkozy, en el ministeri de la conservadora Christine Boutin, aquesta líder social de tarannà obertament esquerrà ha abandonat la presidència de Ni putes ni submises per incompatibilidad de càrrecs. Fadela Amara era una de les professores del curs “Mujeres e Islam”, que tindrà lloc a partir del pròxim dia 2 de juliol en la Universitat d'Estiu Rafael Altamira. Després de deixar la representació de l'Associació, en el seu lloc assistirà Marta López, responsable de Relacions Internacionals de "Ni putas ni submises".

L'associació, sorgida en les barriades obreres de París, lluita contra les violacions dels drets de les dones en els barris tradicionalment islàmics, contra el racisme i totes les altres formes de discriminació i violència. La presència d'una de les seues fundadores en el govern de la república obri una polèmica en l’interior de la societat francesa. El que per a uns és una concessió sense restriccions al govern conservador, per a uns altres és una esperança perquè les dones, els homosexuals i altres col·lectius discriminats puguen per fi, tenir veu pròpia en la cúpula política.


VEU Revista cultural de la Universitat d'Alacant


Revista Cultural VEU
Secretariat de Promoció Cultural i Lingüística
Universitat d'Alacant
Carretera Sant Vicent s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 9593

Fax: (+34) 96 590 3464

Twitter: https://twitter.com/culturaenlaua

Facebook: http://facebook.com/culturaenlaua

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464