Saltar apartados

MOSTRA 'VITAMINA C' A LA SALA AIFOS

“Vitamina C. El color de les sensacions” és el títol de la mostra sorgida del taller de pintura a l'aire lliure, que ha impartit María Dolores Mulá, del 2 de novembre al 25 de gener, a la Seu Universitària d'Alacant i que s'exhibeix a la sala Aifos de la Universitat d'Alacant fins al 28 de juny. “El taller ―segons explica Mulá― va començar en el primer quadrimestre amb 17 alumnes, tres de diverses carreres i la resta alumnes de la UPUA, amb nivells diferents. Des de la terrassa de la Seu, a l'aire lliure, vèiem el cel i el verd de les copes dels arbres”. D'aquesta manera, continua la professora, “volíem deixar constància del lloc on estàvem i estudiar els colors que contemplàvem”. Com que també es veia la Mediterrània des de la finestra, aquest paisatge va inspirar un nou treball, en què cada alumne va pintar un fragment d'una gran peça col·lectiva, amb matisos de blau diferents. “Cada alumne va triar un color i es van treballar dues textures, la del cel i la de l'aigua en moviment”, assenyala Mulá.

Un altre dels treballs va ser la textura del collage. “Treballem natures mortes, amb elements que tenim a casa”. L'últim dels treballs realitzats en el taller va ser el que donà nom a la mostra, en el qual es va emprar l'espàtula per a pintar. “Vaig triar la taronja ―comenta María Dolores―, però des de dins. N’estudiarem la textura, el color, la forma... ja que per a veure l'essència de la taronja cal estudiar la llum, les ombres, cada detall que presenta”. Pel que fa a la participació dels alumnes en el taller, Mulá assegura que se sent “molt orgullosa perquè la gent ho ha donat tot i ha estat molt motivada”. A més, assenyala que és indispensable que hi haja tallers d'aquest tipus, en què la gent puga donar solta a la seua creativitat, “persones que potser no han pogut tenir aquesta oportunitat en tota la seua vida i ara poden satisfer un desig”.


VEU Revista cultural de la Universitat d'Alacant


Revista Cultural VEU
Secretariat de Promoció Cultural i Lingüística
Universitat d'Alacant
Carretera Sant Vicent s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 9593

Fax: (+34) 96 590 3464

Twitter: https://twitter.com/culturaenlaua

Facebook: http://facebook.com/culturaenlaua

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464