Saltar apartados
  • UA
  • veu.ua.es
  • CARLOS OTEO: "EL CAS DEL CARMEL POGUÉ SER MALA SORT"

CARLOS OTEO: "EL CAS DEL CARMEL POGUÉ SER MALA SORT"

El catedràtic d'enginyeria del terreny de la Universitat de la Corunya, Carlos Oteo, afirma que “a Madrid, hem fet 200 quilòmetres de metro en 12 anys, que és més del rècord, del rècord dels rècords mundials i no hi ha hagut mai cap problema. El que va passar al barri del Carmel pogué ser degut a moltes coses, potser a la mala sort”.

Carlos Oteo ha sigut un dels ponents de luxe amb què ha comptat el Curs Aplicat d'Enginyeria del Terreny, que s'imparteix en la Universitat d'Estiu Rafael Altamira amb 85 alumnes matriculats, majoritàriament professionals en actiu arribats d’arreu de l’estat.

Enginyer de Camins i professor de Geotècnia des de fa més de 35 anys, Carlos Oteo compta amb més de tres-centes publicacions que, juntament amb una dilatada experiència professional, l’han convertit en un referent internacional en la matèria. La seua conferència d'aquest matí s'ha centrat en les actuacions en talusos de vessants i terraplens. Segons el catedràtic, “es tracta de les estructures que tradicionalment pateixen més anomalies”. Oteo, que en l'actualitat presideix el Comitè de Geotècnia Vial de l'Associació Tècnica de Carreteres i del Comitè de Geotècnia d’AENOR i a més és assessor de la Comunitat de Madrid i de l'Ajuntament de Madrid per a construcció de les obres del metro i del soterrament de la M-30, ha explicat que per a garantir l'estabilitat d'aquest tipus de construccions és important seguir una metodologia de treball que incidisca tant en l'estudi geològic com en el constructiu.

Oteo assegura que, per a evitar l'alarma social que produeixen actuacions d'aquest tipus (vessants muntanyencs amb risc de corriment de terres i obres subterrànies), és important que hi haja voluntat política de fer un bon treball, que es deixen en mans de tècnics i empreses professionals i que hi haja una bona campanya d'informació social que evite les suspicàcies i els recels.
El Curs Aplicat d'Enginyeria del Terreny continuarà fins al divendres vinent, 6 de juny. A més de les classes presencials amb ponents de primera fila, s'estan duent a terme visites guiades a obres i enclavaments geogràfics que puguen resultar interessants. Els alumnes visitaran aquesta vesprada els moviments de vessant d'Alcoi i demà, a partir de les 16'30 h, visitaran les obres del tramvia d'Alacant.

VEU Revista Cultural de la Universitat d'Alacant


VEU Revista Cultural de la Universitat d'Alacant
Secretariat de Promoció Cultural i Lingüística
Edif. Germà Bernàcer
Universitat d'Alacant
Carretera Sant Vicent s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 9593

Fax: (+34) 96 590 3464

Twitter: https://twitter.com/culturaenlaua

Facebook: http://facebook.com/culturaenlaua

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464