Saltar apartados

ELS MEDIADORS EN CASOS DE VIOLÈNCIA DE GÈNERE

Contràriament al que preveu la Llei sobre violència de gènere, alguns experts en mediació familiar d’arreu del món proposen la mediació com a mesura per a recuperar les víctimes de violència de gènere. Aquest és un dels debats que centra l'atenció en aquests dies a la Universitat d'Alacant, dins del curs “La mediació familiar: una resposta als desafiaments de la família en l'actualitat”. Segons el seu director, Francisco Javier Domínguez, es tracta d'un dels aspectes més nous que es posaran damunt la taula en el curs que s'imparteix fins al divendres al campus de Sant Vicent del Raspeig. Per a això, demà, dimecres 4 de juliol, s’hi comptarà amb la participació dels psicòlegs Carmelo Hernández i Ansel Guillamat.

Carmelo Hernández, que abordarà la “Violència intrafamiliar des dels jutjats d'Alacant”, és psicòleg especialitzat en violència de gènere i criminòleg i, actualment, coordina els programes de violència de gènere de l'Audiència Provincial d'Alacant. Ansel Guillamat, que treballa com a psicòloga al Departament de Justícia de la Generalitat de Catalunya i és coordinadora i professora del mòdul de mediació familiar del Màster de Resolució de Conflictes de la Universitat de Barcelona, parlarà de “Mediació en conflictes familiars en la juridiscció penal”.

Segons Domínguez, en l'actualitat hi ha llocs com Catalunya, on s'està aplicant mediació en temes de violència, però només en casos de violència “menor” i quan hi ha hagut sentència pel mig. “La nostra proposta, que estem debatent aquests dies, és que es tinga en compte la mediació preventiva en funció del grau d'agressió”

La mediació familiar és un procés en què les parts, voluntàriament, accepten la intervenció d'un tercer element per a intervenir els conflictes de les parelles i solucionar-los i que, extrajudicialment, es busquen fórmules per a facilitar la comunicació i les decisions entre les dues parts. La figura del mediador no té poder de decisió, però els acords que s'aconsegueixen són vinculants i, una vegada acordats, es gestionen entre advocats i procuradors.

VEU Revista Cultural de la Universitat d'Alacant


VEU Revista Cultural de la Universitat d'Alacant
Secretariat de Promoció Cultural i Lingüística
Edif. Germà Bernàcer
Universitat d'Alacant
Carretera Sant Vicent s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 9593

Fax: (+34) 96 590 3464

Twitter: https://twitter.com/culturaenlaua

Facebook: http://facebook.com/culturaenlaua

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464