Saltar apartados

CURSOS DE LLENGUA PER ALS FILLS DE ROMANESOS

Finançats pel Ministeri d'Assumptes Exteriors de Romania, la Seu de la Universitat d'Alacant va acollir les classes de llengua romanesa per als fills d'immigrants establits a la província. L'objectiu és que els xiquets no perden una llengua nadiva de la qual, en la majoria de les ocasions, només conserven el registre oral. Amb motiu de la inauguració oficial del curs, la Universitat va organitzar una jornada de germanor que va tenir lloc el dissabte 15 de setembre.

Els actes es van iniciar amb la inauguració del curs de llengua a les 10.30 hores en la Sala Altamira de la Seu Ciutat d'Alacant.
Per part de la Universitat, van donar la benvinguda als alumnes el rector, Ignacio Jiménez Raneda, i el vicerector d'Extensió Universitària, Jesús Pradells, i per part del Govern Romanès, l'ambaixadora, María Ligor, i l'agregada cultural, Camelia Teodor. Els 30 alumnes matriculats, d'edats compreses entre els 3 i els 12 anys, hi van assistir acompanyats pels pares. Com és tradició en el seu país d'origen per al primer dia de classe, a l'entrada a les aules va sonar l'himne de Romania i una flor va esperar cada xiquet en el seu pupitre.

Els alumnes van rebre els materials escolars necessaris i després d'un breu parlament els pares van ser obsequiats amb un desdejuni de benvinguda mentre els menuts iniciaven el contacte amb els professors.

A partir de les 12 del migdia l'activitat es va traslladar al campus de Sant Vicent, on la delegació romanesa va mantenir una trobada amb l'equip de la Politècnica que desenvolupa el Projecte Trautorum, un avançat sistema de traducció automàtica que se serveix de tecnologies informàtiques per a permetre una traducció directa del romanès a l'espanyol de manera ràpida i eficient. El projecte compta amb el finançament del govern romanès.

La jornada de germanor va concloure amb la inauguració d'una exposició d'arts visuals d'artistes romanesos. Es tracta d'una exposició titulada La creença en la llibertat de la múltiple elecció, en la qual han participat la UA i l'associació Aripi. La mostra, que es compon de pintures, fotografies, escultures, icones ortodoxes i projeccions, ha recorregut diferents països europeus.

VEU Revista cultural de la Universitat d'Alacant


Revista Cultural VEU
Secretariat de Promoció Cultural i Lingüística
Universitat d'Alacant
Carretera Sant Vicent s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 9593

Fax: (+34) 96 590 3464

Twitter: https://twitter.com/culturaenlaua

Facebook: http://facebook.com/culturaenlaua

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464