Saltar apartados
  • UA
  • veu.ua.es
  • EL 17 DE SETEMBRE COMENÇA LA MATRÍCULA DELS TALLERS DE CULTURA

EL 17 DE SETEMBRE COMENÇA LA MATRÍCULA DELS TALLERS DE CULTURA

El dilluns 17 de setembre s'obri el termini de matrícula dels tallers del Secretariat de Cultura de la Universitat d'Alacant del primer quadrimestre del curs acadèmic 2007-2008, dirigits tant a la comunitat universitària com al públic en general. Els interessats podran escollir entre 41 tallers de teatre, divulgació, enologia, arts plàstiques, dansa, oralitat, escriptura, periodisme, música i cinema. Així mateix, podran inscriure's en els grups culturals Orquestra Filharmònica (OFUA), Coral Universitària, Teatro Universitario, Teatre Universitari Clàssic i Teatre Universitari, que ofereixen la possibilitat d'acumular crèdits de lliure configuració durant tres anys consecutius fins a un màxim de 9 en la cas de la OFUA i teatres universitaris, i 6 en el cas de la Coral.

Nous tallers
Aquest quadrimestre s'incorporen a l'oferta 16 nous cursos. En el camp de l'escriptura Poesia Visual. Poesia amb Objectes, Imatges i Paraules, impartit per Carles Cano. El taller persegueix que els alumnes sàpien en què consisteix un poema visual, quins són els principals moviments i autors i què se sent en crear una obra.

Arts plàstiques
En relació amb les arts plàstiques, s'imparteixen dos nous tallers: el de Còmic, impartit per Simón Picó, i el de Collage: Art i Política a l'Europa Contemporània, per Jolanta Studzinska. Aquest últim pretén ampliar coneixements sobre les manifestacions artístiques i els vincles sociopolítics de la primera meitat del segle XX.

Teatre
En l'àmbit del teatre s'han dissenyat quatre nous cursos: Cultura, Teatre i Societat Japonesa, impartit per Joan Soler Gallardo, una introducció a aquestes expressions artístiques fent especial èmfasi en el teatre i la dansa. El Curs de Teatre Valencià (III): Història i Crítica del Teatre, coordinat per Gabriel Sansano, en el qual es revisaran críticament els grans períodes de la història del teatre. Un altre taller és el d'Iniciación a los Malabares y otras Técnicas de Circo, per Federico Menini, amb tècniques com el maneig de pilotes, maces, cèrcols, diàbolo, pals xinesos i altres elements malabars. Finalment, en aquest camp, s'inclou el taller La Creación Dramática en el México de las Últimas Décadas: una Mirada desde la propia Experiencia, impartit per Norma Román Calvo, un recorregut per la creació dramàtica de Mèxic en les quatre últimes dècades del segle XX.

Divulgació
En l'apartat de divulgació, s'impartirà el taller Cuba en su Cultura, coordinat per la directora del Centre d'Estudis Iberoamericans Mario Benedetti, Carmen Alemany, que engloba ponències d'especialistes cubans en cinema, literatura i pintura. Un altre taller és el de Cultura Popular Valenciana, per Anna Baeza i Daniel Alberola, en el qual s'aprofundirà en diversos aspectes de la cultura valenciana com ball, música, indumentària, costums i tradicions, jocs, gastronomia, etc. Producció i Gestió d'Actes Culturals: Com Crear i Vendre un Espectacle, impartit per Alejandra Pérez Román, l'objectiu del qual és el de començar a dibuixar el perfíl dels futurs professionals en la producció i programació d'espectacles, amb una orientació molt pràctica. El taller de Didàctica de les Ciències Socials, coordinat per Rafael Sebastià i Emilia Tonda, reflexionarà sobre la figura d'un mestre històric de la II República com Eliseo Gómez Serrano i la didàctica d'aquesta època. Finalment, una altra nova incorporació és el taller El Camino de Santiago, impartit per Silvia Borrás, on s'analitzarà el camí des de diverses concepcions històriques, socials, artístiques i factors econòmics que han interactuat amb els pelegrins fins a l'actualitat.

Periodisme
El taller d'Escritura Periodística: Redacción, Géneros y Técnicas, impartit per Joaquín Collado (diari Información) i l'escriptor i periodista Mariano Sánchez Soler, és un curs teoricopràctic a través dels gèneres, temes i tècniques periodístiques actuals, amb l'objectiu de proporcionar als alumnes els coneixements de la redacció periodística, de la seua teoria i de la seua pràctica concreta. Un altre nou taller és el d'Información Local y Comarcal en la Prensa Alicantina, impartit per Antonio Teruel (diari Información), que ofereix una visió general de la informació local i comarcal en els mitjans de comunicació escrita de la província d'Alacant.

Música
En aquest apartat s'incorpora el taller de Rock y Contracultura, impartit pels codirectors de Ruta 66 Jaime Gonzalo i Ignacio Juliá, on s'analitzaran aspectes com el cinema i la televisió, la literatura, la moda i la publicitat, etc., en interrelació amb el rock i els seus aspectes contraculturals.

Cinema
En relació amb aquesta temàtica, el taller Los Derechos Humanos a través del Documental, impartit per José Luis Navarro i Miriam Hernández, tractarà temes com la migració, la dona, els conflictes armats, la llibertat d'expressió, l'imperialisme i la globalització, i com conclusió, el cinema social en l'actualitat.

Procediment de matrícula

La matrícula haurà de realitzar-se en el Punt d'Informació de Cultura (PIC), situat en la planta baixa del Paranimf. Es podrà matricular telefònicament en el 965 90 37 25 i mitjançant el correu electrònic ofi.cultura@ua.es. El rebut de matrícula es podrà fer efectiu en qualsevol oficina de la CAM, Bancaixa o Santander Central Hispano. L'import del curs haurà de ser abonat en el termini que s'indicarà en el moment de realitzar la matrícula. Per als grups culturals és imprescindible presentar la sol•licitud d'inscripció i fotocòpia del DNI i TIU.

Crèdits

-Alguns cursos són convalidables com a CLC o certificat de reconeixement de l'ICE.
-Altres cursos són convalidables com a crèdits per a l'obtenció del certificat de capacitació / diploma de mestre dins de l'itinerari d’estudis de Mestre en la Facultat d'Educació.

Més informació

Punt d'Informació de Cultura (PIC)
(Planta baixa del Paranimf)
Tel. 965 90 37 25
e-mail: ofi.cultura@ua.es
http://www.veu.ua.es

Horari
Dilluns-Divendres: 9.00-14.00 h / Dilluns-Dijous: 15.00-17.30 h

VEU Revista cultural de la Universitat d'Alacant


Revista Cultural VEU
Secretariat de Promoció Cultural i Lingüística
Universitat d'Alacant
Carretera Sant Vicent s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 9593

Fax: (+34) 96 590 3464

Twitter: https://twitter.com/culturaenlaua

Facebook: http://facebook.com/culturaenlaua

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464