Saltar apartados

ELISEO GÓMEZ SERRANO, UN MESTRE HISTÒRIC

El Secretariat de Cultura de la UA ha organitzat del 2 al 4 d'octubre el Taller de Didàctica dels Ciències Socials: Eliseo Gómez Serrano, coordinat pels professors de la Facultat d'Educació Rafael Sebastià Alcaraz i Emilia María Tonda Monllor. En aquest taller es reflexionarà sobre diversos aspectes com la docència de Gómez Serrano i la didàctica durant la II República, la incidència de l'Escola de Magisteri d'Alacant i s’aprofundirà en el coneixement dels arxius de la UA mitjançant una metodologia que inclou presentacions multimèdia, pel•lícules, textos de suport i altres materials. En el taller participaran prestigiosos especialistes en la matèria. Segons explica el professor Sebastiá, “volem que aquest taller siga eminentment pràctic.

Una excelsa labor pedagògica

El taller aprofundirà en la figura del professor de Geografia i Història Eliseo Gómez Serrano, que segons indica Sebastià “és una figura històrica d'Alacant”. “Eliseo Gómez va ser diputat en el 36 i va morir afusellat en el 39. Va ser una persona que es va preocupar per la societat alacantina, per la formació del poble. Membre de l'Ateneu, pertanyent a Esquerra Republicana, en l'any 1931 va ser regidor de Cultura en l'Ajuntament d'Alacant i va haver d'afrontar la problemàtica de la crema d'escoles i reallotjament d'alumnes. Va realitzar una gran labor que va ser aplaudida des de diferents tendències polítiques, i des de la UA se li va dedicar una sala en la Facultat”.

Nicolau Primitiu i Eliseo Gómez Serrano, dues històries sobre la Guerra Civil

Paral•lelament al taller, s'exhibirà del 1 al 23 d'octubre en la sala Aifos la mostra Nicolau Primitiu i Eliseo Gómez Serrano, dues històries sobre la Guerra Civil. Nicolau, germà d'Eliseo Gómez, va ser un personatge rellevant de la societat valenciana, que va contribuir a la creació de la Biblioteca Pública Valenciana i a la recuperació del valencià. La mostra, que inclou una àmplia informació escrita i gràfica sobre el context històric i les biografies d'ambdós, “sorgeix de la petició de la Biblioteca Pública Valenciana, que ens sol•licita una biografia d'Eliseo per a una exposició i un llibre sobre la figura de Nicolau”, comenta Sebastià. L'exposició també exhibirà documents inèdits de l'Arxiu d'Educació com el diari d'Eliseo Gómez, es projectarà un documental sobre Nicolau i una pel•lícula relacionada amb l'educació. A més, “volem fer un homenatge a la promoció de Magisteri de 1957, que compleix els cinquanta anys”.

Matrícula
Punt d'Informació de Cultura (PIC)
Tel. 965 90 37 25
ofi.cultura@ua.es

Fitxer adjunt: programa eliseo


VEU Revista cultural de la Universitat d'Alacant


Revista Cultural VEU
Secretariat de Promoció Cultural i Lingüística
Universitat d'Alacant
Carretera Sant Vicent s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 9593

Fax: (+34) 96 590 3464

Twitter: https://twitter.com/culturaenlaua

Facebook: http://facebook.com/culturaenlaua

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464