Saltar apartados

IFIGENIA EN ÁULIDE, EN 'ALACANT A ESCENA'

El Teatre Universitari Clàssic de la UA representarà la seua última creació, la tragèdia Ifigenia en Áulide, d’Eurípides, el 8 de setembre en el marc de la mostra de teatre amateur Alacant a Escena, que es desenvolupa del 7 al 16 d'aquest mes. L'obra, que es va estrenar el passat 30 de maig en el Paranimf de la UA, ha estat dirigida per la professora de la RESAD Charo Amador. Andrés Vinaches és el director del Teatre Universitari Clàssic.

Segons la professora de Filologia Grega de la UA M. Paz López, autora de la traducció i nova versió: “El punt de partida d'aquesta expedició és l'estret pas d’Àulida i és també on té lloc la tragèdia. Allí estan congregades les naus gregues repletes de guerrers impacients per demostrar el seu valor, esperant l'ordre de salpar. No obstant això, el disgust s'està apoderant de l'exèrcit, ja que no hi ha vent per a espentar les naus i l'expedició no es posa en marxa. En consultar l'endeví Calcant, aquest comunica el terrible missatge de la deessa Àrtemis: si els grecs volen vent, hauran de sacrificar Ifigènia, la filla d'Agamèmnon”.

La representació ha comptat amb col·laboracions d'excepció, com l'assessora de tècnica vocal Begoña Frutos, la coreògrafa María Obdulia Díaz, que ha dirigit sis ballarines del Conservatori Superior de Dansa d'Alacant, o la composició musical, que ha anat a càrrec de José María Vives Ramiro.


VEU Revista cultural de la Universitat d'Alacant


Revista Cultural VEU
Secretariat de Promoció Cultural i Lingüística
Universitat d'Alacant
Carretera Sant Vicent s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 9593

Fax: (+34) 96 590 3464

Twitter: https://twitter.com/culturaenlaua

Facebook: http://facebook.com/culturaenlaua

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464