Saltar apartados

NOVA PROGRAMACIÓ D'ARTS ESCÈNIQUES AL PARANIMF

El Vicerectorat d'Extensió Universitària presenta la nova programació d'arts escèniques del Paranimf de la Universitat d'Alacant per al primer quadrimestre del curs acadèmic 2007-2008, una oferta jove i alternativa de música, teatre i dansa que inclou actuacions com Lorca eran todos, l'espectacle escrit i dirigit per Pepe Rubianes, i els concerts d’Ismael Serrano i Sidonie, una banda que posarà la nota pop a la temporada musical. La dansa estarà representada amb Un gramo de locura, de la companyia de Teatres de la Generalitat Valenciana, i el polifacètic Albert Pla durà a escena la seua última proposta, El malo de la película, una obra que s'allunya dels convencionalismes del teatre i que combina el muntatge audiovisual amb passatges dramàtics i projeccions cinematogràfiques, així com la música en directe de les seues últimes composicions.

Sessions matinals

També continuaran les sessions matinals, a les 12.00 h, amb l'escenificació de les obres teatrals destinades a la comunitat universitària i als IES de la província.

El 24 d'octubre es representarà la tragèdia d’Eurípides Ifigenia en Áulide, del Teatre Clàssic Universitari, dirigida per Charo Amador. Andrés Vinaches dirigeix el Teatre Clàssic Universitari.

El 6 de novembre, les taules del Paranimf albergaran la comèdia musical El blues de Macky Navaja, del Teatro Universitario, basada en textos de Tábano, John Gay i Bertolt Brecht. L'obra ha sigut dirigida per Juan Luis Mira.

El 4 de desembre, a les 11.00 h en el Col·legi Major, El Teatro del Buscavidas escenifica Aula abierta de filosofía. Dossier Cachai, una experiència pedagògica que tracta de denunciar les estructures de funcionament del nou ordre mundial neoliberal a través de la història de dos germans perseguit per un règim militar dictatorial.

L’11 de desembre visita la UA l'Aula de Teatre de la Universitat d'Ourense Maricastaña, amb l'obra Unicornio, una història sobre l'amistat i la recerca incessant dels somnis.

El 22 de gener es representarà l'obra del Teatre Universitari En cap cap cap, basada en textos del teatre de l'absurd, dirigida per Tomás Mestre.


Toca, toca. Els concerts joves de la UA i Momo

El 18 d'octubre, dins del programa Paranimf, tindrà lloc una nova edició de Toca toca. Els concerts joves de la UA, els concerts que promouen les bandes emergents del nostre entorn, amb l'actuació de Rosewood, que s'iniciarà a les 19.30 h. Momo Cortés, amb un especial tribut a Queen, tancarà el concert a partir de les 20.30 h.


Programa Paranimf: teatre

El 30 d'octubre arribarà a la UA Lorca eran todos, un sentit homenatge a la figura del gran poeta i a tots aquells demòcrates que van morir afusellats durant la Guerra Civil, escrit i dirigit per Pepe Rubianes.

Els dies 13 i 14 de novembre, en el marc de la Mostra d'Autors Contemporanis, es representaran respectivament L'infern de Marta, de Pasqual Alapont, la història d'una jove maltractada que lluita per salvar la vida, i Cantando bajo las balas, d'Antonio Álamo, un espectacle que protagonitza Millán Astray, amb la referència constant a Unamuno, que enfronta les dues visions d'una Espanya convulsa per l'inici de la Guerra Civil.

El 21 de novembre, Xavi Castillo i la seua companyia Pot de Plom tornen a la UA amb una altra de les seues hilarants aventures, en aquesta ocasió L'estrany viatge.

El 28 de novembre, el
Teatre Nacional de Targu Mures (Romania) escenifica, en versió castellana, Manolo o el don de amar, una obra basada en una balada popular de tradició oral, on la música i la coreografia d'inspiració folklòrica s'entrellacen amb els versos de la coneguda balada de la literatura oral romanesa i els del poeta i filòsof Lucian Blaga.

El 12 de desembre, Albert Pla, en El malo de la película, es transfigura en un advocat que treballa per a una corporació multinacional immobiliària que s'encarrega de transformar una recòndita i idíl·lica zona rural en un polígon industrial. Aquest espectacle és un insòlit muntatge que combina el teatre, el cinema i la música.


Música i dansa

La primera cita musical del Paranimf, Noche de Ramadán, es desenvoluparà el 10 d'octubre. Farida i Iraqui Maqam Ensemble reviuran la música maqam iraquiana en un repte que ha permès a la cantant obtenir el premi a la millor intèrpret del segle XX en aquest estil de mans del Ministeri de Cultura iraquiana i la Casa del Maqam. Aquest concert compta amb la col·laboració del Ministeri d'Assumptes Exteriors i de Cooperació i del Centre d'Estudis de la Dona (CEM).

Després del concert del Toca, toca i Momo, que es farà el 18 d'octubre, se celebrarà el 7 de novembre l'actuació de dansa contemporània Un gramo de locura, d'Eva Bertomeu i Fernando Hurtado. Aquests dos formen un duo espectacular que intenta aprofundir en les necessitats no cobertes, en les paraules que deixem per dir, pendents de pronunciar, en les coses per fer.

El 20 de novembre, Ismael Serrano presentarà en el Paranimf el seu últim disc, Sueños de un hombre despierto (2007), on de nou desplega les seues intenses melodies i intimitats lletres.

El 19 de desembre se celebrarà el I Encuentro del Tango y el Folcklore Argentino, a càrrec de Buenos Aires Hora Tango i Pachamama, amb la direcció musical de Roque Martínez Ríos.

El 10 de gener es pujarà a l'escenari la banda Sidonie, que presentarà l'àlbum Nuestro baile del viernes, on segons afirma el grup han tornat la mirada a compositors com Goffin-King, Holland-Dozier-Holland, Bacharach-David o Ray Davies.

L'última actuació del quadrimestre es farà el 16 de gener, amb l'espectacle de dansa tradicional Íntim, del grup del Campello Salpassa, una agrupació que té com a objectiu fonamental la recuperació del folklore autòcton, bàsicament la música i la dansa.

Programa Paranimf

Entrades i invitacions a la disposició del públic a partir del 25 de setembre de 2007.

VENDA D'ENTRADES
Llibreria Compas, FNAC, Servicam i una hora abans de l'actuació en el Paranimf.

RECOLLIDA D'INVITACIONS
Sala Aifos. De dilluns a divendres de 10.00 a 14.00 i de dilluns a dijous de 16.00 a 19.00 h.

ENTRADA TIU UA
Si tienes TIU de la UA pots adquirir la teua entrada a preu reduït. Només has d'arreplegar el TIQUET DESCOMPTE presentant la TIU en la sala Aifos, i lliurar-lo en el punt de venda (Llibreria Compas i FNAC) en el moment de fer la compra.


Más informació

Punt d'Informació Cultural (PIC)
Tel. 965 90 37 25.

ofi.cultura@ua.es
http://www.veu.ua.es

Fitxer adjunt: Cartel de la programació


VEU Revista cultural de la Universitat d'Alacant


Revista Cultural VEU
Secretariat de Promoció Cultural i Lingüística
Universitat d'Alacant
Carretera Sant Vicent s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 9593

Fax: (+34) 96 590 3464

Twitter: https://twitter.com/culturaenlaua

Facebook: http://facebook.com/culturaenlaua

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464