Saltar apartados

ÒPERA OBERTA. L'ÒPERA EN LA UNIVERSITAT

Òpera Oberta és un projecte nacional i internacional en el qual participen nombroses universitats per a aproximar l’univers operístic mitjançant les noves tecnologies. Durant el curs es retransmetran en directe i per Internet sis òperes de reconegut prestigi, amb repartiments d’excepció, programades al Gran Teatre del Liceu de Barcelona i al Teatre Reial.

Enguany, segons apunta el coordinador del taller Joaquín Quílez, “començem amb un sessió teoricopràctica obligatòria d’introducció als conceptes bàsics de l’òpera a través de les relacions amb altres disciplines artístiques com el cinema. A través de diverses pel·lícules sobre òpera com, per exemple, La Flauta Màgica, de Keneth Branagh, s’explicarà com funciona una òpera, de quines parts es compon i quins són els principals elements”.

Prèviament a cada representació es retransmetran, a través del portal virtual Òpera Oberta, videoconferències optatives impartides per especialistes des d’alguna de les universitats adscrites al projecte. El programa d’aquest curs inclou les òperes següents, que es retransmetran a les 20.00 hores, excepte la del 12 de maig, representada al Teatre Reial, que començarà a les 19.00 hores. El 28 de novembre les sessions s’iniciaran amb Aida, de Giuseppe Verdi; el 14 de gener La Cenerentola, de Gioachino Rossini; el 3 de març Elektra, de Richard Strauss; el 22 d’abril Tannhaüser, de Richard Wagner; el 12 de maig Tamerlano, de Georg Friedrich Haendel (Teatre Reial), i el 20 de maig Death in Venice, de Benjamin Britten.

Les retransmissions tindran lloc a la sala de graus de la Facultat de Dret.

Matrícula
A partir del 17 de setembre
PIC, per correu electrònic ofi.cultura@ua.es o en el tel. 965 90 37 25

Curs convalidable com a CLC o certificació de reconeixement d’hores de l’ICE.


VEU Revista cultural de la Universitat d'Alacant


Revista Cultural VEU
Secretariat de Promoció Cultural i Lingüística
Universitat d'Alacant
Carretera Sant Vicent s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 9593

Fax: (+34) 96 590 3464

Twitter: https://twitter.com/culturaenlaua

Facebook: http://facebook.com/culturaenlaua

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464