Saltar apartados
  • UA
  • veu.ua.es
  • SENSIBILITAT I EMOCIÓ AMB FARIDA & IRAQI MAQAM ENSEMBLE

SENSIBILITAT I EMOCIÓ AMB FARIDA & IRAQI MAQAM ENSEMBLE

El maqam iraquià és un gènere musical lent i trist nascut en el segle xv, que s'ha transmès per via exclusivament oral. Cada intèrpret ha de fer una aportació personal, emotiva i autèntica i aquesta especial sensibilitat ha distingit Farida Mohammad Ali com la millor cantant de maqam del segle xx, segons van determinar el Ministeri de Cultura d‘Iraq i la Casa del Maqam el 2003, en un estil que tradicionalment han interpretat els homes.

Amb Nit de ramadà, el concert de l'artista acompanyada del seu grup Iraqi Maqam Ensemble que tindrà lloc el 10 d'octubre, a les 22.00 h, s’inaugura la programació musical del paranimf de la UA del primer quadrimestre.

Farida & Iraqi Maqam Ensemble es va fundar a Bagdad en 1989 per Mohammad H. Gomar, com a continuació del Musical Heritage Group, creat el 1973 pel professor de llaüt Munir Bashir. El grup ha aconseguit l'objectiu de reviure la música maqam iraquiana i altres tipus de música tradicional i les ha propagades a través dels festivals àrabs i internacionals amb una incorporació única: Farida Mohammad Ali. La seua veu poderosa i el seu aprenentatge en el maqam àrab i iraquià li han permès interpretar algunes músiques que han sigut un veritable repte.

El concert ha sigut realitzat en col·laboració amb el Ministeri d'Afers Exteriors i de Cooperació i el Centre d'Estudis sobre la Dona de la UA (CED).

Entrades: llibreria Compas, FNAC, Servicam i una hora abans de l'actuació al paranimf.

VEU Revista cultural de la Universitat d'Alacant


Revista Cultural VEU
Secretariat de Promoció Cultural i Lingüística
Universitat d'Alacant
Carretera Sant Vicent s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 9593

Fax: (+34) 96 590 3464

Twitter: https://twitter.com/culturaenlaua

Facebook: http://facebook.com/culturaenlaua

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464