Saltar apartados
  • UA
  • veu.ua.es
  • UNA MOSTRA SOBRE L'HAVANA OBRI LA TEMPORADA DEL MUA

UNA MOSTRA SOBRE L'HAVANA OBRI LA TEMPORADA DEL MUA

El Museu de la Universitat d’Alacant (MUA) inicia la nova temporada amb la inauguració de l'exposició L'Havana: mirades, una mostra a través de la qual l'espectador pot submergir-se en la riquesa humana i paisatgística de la capital cubana, tresor i patrimoni de la humanitat.

L'exposició es compon de 32 fotografies amb les quals el seu autor, José Mario Bienes Rodríguez, ofereix una visió particular de la vida del ciutadà de L'Havana, de com transcorre en els seus diferents estadis: infància, maduresa i vellesa, dins d'una situació econòmica, política i social característica. Bienes centra la seua atenció en la mirada expressiva, plena de vida, de riquesa interior, d'alegria, de pena o de temor que expressen els seus habitants.

La inauguració tindrà lloc dimecres, a les 13.00 hores, en la sala Altamira del MUA. Assistiran el vicerrector d'Extensió Universitària, Jesús Pradells, el director del MUA, Mauro Hernández, i el fotògraf Tomás Martínez, president de l'Agrupació de Fotògrafs d'Alacant.

Segons explica Martínez en la fulla de sala: “L'Havana no és únicament la capital de Cuba, constitueix una de les ciutats amb més encant i bellesa d'Amèrica, d'aqueixa Amèrica de la llengua de Cervantes, formant part del conjunt colonial més ric de Llatinoamèrica”. A través d'aquesta exposició, L'Havana apareix davant l'espectador com “museu vivent”, mostra “d'un passat de riquesa, d'esplendor econòmica on molts espanyols van emigrar a la recerca de millor fortuna i d'un futur més esperançador”, explica.

Les imatges de Mario Bienes “són un reflex del que podem veure a L'Havana d'avui. Fetes amb una cura acurada, professional i polit; amb sensibilitat i respecte amb l'entorn i les seues gents, ha sabut realitzar amb mestratge i destresa, des de la presa fins a l'acabat final, utilitzant la fotografia per a portar-nos aquestes mirades com un record inoblidable dels seus viatges a L'Havana”, conclou Tomás Martínez.

L'exposició podrà visitar-se fins a finals de mes.

VEU Revista cultural de la Universitat d'Alacant


Revista Cultural VEU
Secretariat de Promoció Cultural i Lingüística
Universitat d'Alacant
Carretera Sant Vicent s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 9593

Fax: (+34) 96 590 3464

Twitter: https://twitter.com/culturaenlaua

Facebook: http://facebook.com/culturaenlaua

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464