Saltar apartados
  • UA
  • veu.ua.es
  • D'OBJECTE A SUBJECTE: LA DONA A TRAVÉS DE L'ART I DE LA LITERATURA

D'OBJECTE A SUBJECTE: LA DONA A TRAVÉS DE L'ART I DE LA LITERATURA

Els dies 14 i 15 de desembre es desenvoluparà el II Seminari Internacional d'Estudis Transversals d'Objecte a Subjecte “La Dona a través de l'Art i de la Literatura”, un seminari que té com a punt de partida la importància de les relacions culturals i transculturals de les literatures europees de la Mediterrània Occidental (bàsicament francesa, italiana, àrab, catalana i hispànica), com a conseqüència directa dels fluxos migratoris de les últimes dècades. El seminari tindrà lloc a la Seu Universitària d'Alacant.

Gràcies a l'enriquiment mutu d'aquestes literatures, en aquest simposi es realitzarà una anàlisi comparativa des de la perspectiva de gènere, per a reivindicar la importància d'autores que produeixen lluny dels centres de poder i pateixen la marginació de la perifèria. Els objectius del seminari són analitzar una selecció d'obres escrites per dones de la Mediterrània, centrant-se en aspectes com la situació de les dones als països del Magrib vista per les seues escriptores, la creació literària lluny dels centres de poder, els paràmetres lingüístics socials i nacionals en la construcció de la identitat en les escriptores franceses, hispàniques, catalanes i del nord de l'Àfrica, la literatura com a punt de trobada intercultural i el paper de les dones en el panorama polític de la Mediterrània Occidental dels últims cinquanta anys. També s'estudiarà la visibilitat i repercussió de les escriptores i creadores artístiques analitzades i s'observarà la modificació de la participació de la dona com a objecte i subjecte en aquestes literatures.

Certificació de 15 hores de l'ICE i d’1 crèdit de lliure configuració.

Més informació
http://www.ua.es/grupo/transversals

Informació i inscripcions
Secretariat de Cultura (PIC)
Tel.: 965 90 3725
ofi.cultura@ua.es

VEU Revista Cultural de la Universitat d'Alacant


VEU Revista Cultural de la Universitat d'Alacant
Secretariat de Promoció Cultural i Lingüística
Edif. Germà Bernàcer
Universitat d'Alacant
Carretera Sant Vicent s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 9593

Fax: (+34) 96 590 3464

Twitter: https://twitter.com/culturaenlaua

Facebook: http://facebook.com/culturaenlaua

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464