Saltar apartados
  • UA
  • veu.ua.es
  • LA UNIVERSITAT D'ALACANT CONTRA LA VIOLÈNCIA DE GÈNERE

LA UNIVERSITAT D'ALACANT CONTRA LA VIOLÈNCIA DE GÈNERE

El 25 de novembre va ser declarat Dia Internacional Contra la Violència cap a la Dona, amb motiu de la Primera Trobada Feminista de Llatinoamèrica, feta a Bogotà pel juliol de 1981. Desafortunadament, 26 anys després, la data es manté en els calendaris com dia de reflexió i acció contra la violència masclista.

La Universitat d'Alacant no ha volgut estar impassible davant l’efemèride i, amb l’organització del Secretariat d'Extensió Universitària, el Centre d'Estudis sobre la Dona i el MUA i la col·laboració dels ajuntaments de Villena, La Vila Joiosa i Sant Joan d'Alacant, ha dissenyat un programa d'activitats encaminades a la sensibilització de la comunitat universitària i la societat en general.

Els actes començaran el pròxim dilluns, 19 de novembre, al campus de Sant Vicent del Raspeig, amb una projecció i una conferència taller: “Escenas de matrimonio: la lucha de géneros y la audiència”. L'activitat, que tindrà lloc a la sala Aifos, d’11.00 h a 13.00 h, es repetirà el dimecres 21, amb idèntics horari i lloc, i el dijous 22 de novembre, a la Casa de Cultura de Villena (20.30 h).

El dimarts dia 20 de novembre s'inaugurarà, al Centre Social de La Vila Joiosa, l'exposició “Del morat al negre. Violència de gènere a través de la premsa gràfica alacantina”. L'acte tindrà lloc a les 19.00 h i comptarà amb l'assistència de les autoritats locals i universitàries. La mostra podrà visitar-se fins al dia 30 de novembre.

Concentració d'activitats

El dijous 22 de novembre es concentra el major nombre d'activitats. Al campus de Sant Vicent del Raspeig, a les 12.00 h, s'inaugurarà l'exposició “Escuts de paper. Art contra la violència de gènere”, fruit de la col·laboració entre el MUA i les galeries d'art T20 (Múrcia), Set Espai d'Art (Xàbia) i Aural (Alacant). L'exposició es compon de peces realitzades amb diversos mitjans artístics, que mostren denúncies explícites o metafòriques de la violència. Es tracta de peces creades recentment, que van de la subtilesa al testimoniatge i l'apropiació d'imatges documentals i publicitàries. La mostra podrà veure's a la sala Altamira del MUA fins al 22 de desembre.

De vesprada, a les 18.00 h, la professora María Martínez Lirola impartirà, a la sala Aifos, la conferència taller “Explorando nuevas formas de violencia de género: la mujer como objeto en los folletos de clínicas de estética”.

El mateix dia 22 de novembre, la Seu Universitària de Villena ha organitzat diverses activitats, que es desenvoluparan en escenaris diferents d’aquesta localitat de l’Alt Vinalopó. Els actes s'iniciaran amb una concentració silenciosa, a les 20.00 h, a la plaça de Santiago i continuaran a la Casa de la Cultura, amb la presentació de la Guia del Buen Amor, que ha editat el Consell de la Juventut d'Alacant.

A partir del dilluns 26, l'exposició “Del Morat al negre” es podrà veure a la sala d'exposicions de la Casa de la Cultura de Sant Joan d'Alacant, on s'han programat altres activitats, en les quals també col·labora el Centre d'Estudis sobre la Dona.

El dia 25 de novembre, la Universitat se suma a la convocatòria de concentració de la Plataforma Feminista, que tindrà lloc a l'auditori de l'Esplanada d'Alacant, a les dotze del migdia.

Tots els actes programats són de lliure accés, tant per a universitaris com per al públic en general.

Fitxer adjunt: tríptico


VEU Revista Cultural de la Universitat d'Alacant


VEU Revista Cultural de la Universitat d'Alacant
Secretariat de Promoció Cultural i Lingüística
Edif. Germà Bernàcer
Universitat d'Alacant
Carretera Sant Vicent s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 9593

Fax: (+34) 96 590 3464

Twitter: https://twitter.com/culturaenlaua

Facebook: http://facebook.com/culturaenlaua

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464